Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Těhotenství / foto: shutterstock

Snažíte se o dítě? Co dělat pro to, abyste otěhotněla

Snažíte se o dítě, ale nějak to nevychází? Jsou věci, které můžete udělat pro rychlé otěhotnění!

Metodou číslo jedna je mít sex alespoň každý druhý den během vašeho plodného období. Jak ještě můžete podpořit brzké otěhotnění?

Přestaňte kouřit

Kouření ovlivňuje plodnost jak u mužů, tak i žen. Pokud nyní přestanete kouřit, zlepší se vaše šance na početí. Během těhotenství je kouření největším rizikovým faktorem pro závažné komplikace, které mohou nastat.

Stop kouření
Stop kouření – Zdroj: Shutterstock.com

Snažte se jíst zdravě

Svou plodnost můžete zlepšit zdravou a vyváženou stravou. Mezi nejlepší potraviny patří celozrnné obiloviny, nenasycené tuky a rostlinné bílkoviny, jako je čočka a fazole.

Vaše strava před těhotenstvím a během něj ovlivní také vývoj vašeho dítěte v děloze a jeho zdraví v budoucnu. Zdravá strava v těhotenství je stejná jako zdravá strava po celý život.

Dietolog vám může pomoci, pokud trpíte onemocněním, které vyžaduje specifické diety nebo výživové požadavky, jako je například cukrovka.

Snižte příjem kofeinu

Touto informací moc nepotěšíme milovníky kávy. Výzkumy ukazují, že konzumace příliš velkého množství kofeinu v době, kdy se snažíte otěhotnět, může snížit vaše šance počít. Příliš mnoho kofeinu v těhotenství je škodlivé pro vyvíjející se dítě. Pokud plánujete otěhotnět, měli byste vy i váš partner zvážit omezení příjmu kofeinu na 200 mg denně.

Jedna káva s mlékem neuškodí
Jedna káva s mlékem neuškodí – Zdroj: Shutterstock.com

Omezte alkohol

Nadměrné pití alkoholu je spojeno se sníženou plodností jak u mužů, tak u žen. Pití alkoholu v těhotenství zvyšuje riziko komplikací. To platí zejména v prvních třech měsících těhotenství, protože v této době se vyvíjí mozek dítěte.

Většině žen se může stát, že ze začátku nepoznají, že jsou těhotné, a proto se doporučuje nepít alkohol vůbec, pokud se aktivně snažíte o dítě.

Sledujte svou ovulaci

Vaše nejplodnější dny jsou dva dny před ovulací. Které dny to jsou, můžete zjistit několika metodami, včetně mapování bazální teploty těla, kontroly plodného cervikálního hlenu nebo sledování změn na děložním čípku.

Těhotenský test
Těhotenský test – Zdroj: Shutterstock.com

Ovulační testy fungují podobně jako těhotenské testy. Vyčůráte se na tyčinku nebo proužek papíru a získáte výsledek. Jejich interpretace je o něco obtížnější než u těhotenských testů, proto si pečlivě přečtěte návod.

 

Zdroj:

https://www.tommys.org/pregnancy-information/planning-a-pregnancy/how-to-get-pregnant/12-things-do-when-trying-baby

Snažíte se o dítě? Co dělat pro to, abyste otěhotněla

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!