Ovoce bohů v českých domácnostech
Sladká chuť, která vám doslova zaplaví ústa ve chvíli, kdy kousek kaki vložíte do úst – na tento moment se jistě těšíte rok co rok. V obchodech se exotické ovoce začíná objevovat až na sklonku roku před vánočními svátky, o to cennější možná je. Mimochodem věděli jste, že se mu také přezdívá „ovoce bohů”?
Pokud ho letos chcete ochutnat vůbec poprvé, děláte dobře. Není totiž jen rychlým zdrojem energie, ale také si ho zamilujete pro zdravotní benefity. Jen si dejte pozor na jedno – jezte ho jedině zralé. Jestliže je plod ještě tvrdý, musíte ho nechat dozrát. Stejně tak dejte pozor na přezrání, které by mohlo vést velice brzy k plísním.
Vitamínová bomba zapadající do dlaně
Stejně jako jiné druhy ovoce, i kaki pozitivně ovlivňuje zdraví i tělo člověka. Mluvíme doslova o vitamínové bombě, ve které se kromě vitamínu C a A nachází také řada minerálních látek, jako jsou draslík, hořčík, vápník, fosfor nebo mangan a železo. Navíc se uvnitř najdou i cenné antioxidanty, s nimiž předejdete nejednomu zákeřnému onemocnění.
Mezi pozitivní benefity exotického ovoce nasládlé chuti patří také:
- doplnění energie,
- ulevení střešní mikroflóře,
- posílení obranyschopnosti organismu a
- urychlení spalování tuků.
Zavařit nebo zmrazit?
Jestliže vám kaki po zbytek roku chybí, můžete ovoce například zamrazit nebo zavařit. Dokonce se také kompotuje nebo je nedílnou součástí marmelád či džemů. Někdy se přidává i do salátů, jelikož dokonale hraje s kozím sýrem. Jindy nahrazuje jablka v tradičním českém štrůdlu, protože hezky funguje i se skořicí a cukrem. V jaké podobě milujete kaki vy?
Zdroj:
Seznamte se s kaki: ovocem bohů, které pozitivně působí na naše tělo
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!