Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Akupresurní podložky / foto: shutterstock

Akupresurní podložky jako zázračný lék na bolest?

Pokud jako většina lidí trpíte nejčastější civilizační chorobou, tedy bolestí zad, jistě se snažíte najít něco, co by vám mohlo alespoň trošku ulevit.

Správný postoj, sezení, cvičení i potravinové doplňky mohou více či méně fungovat. Podpořte toto snažení i nenáročnou činností, pouhým ležení. Jen si lehněte na některou z akupresurních podložek, které jsou dnes na trhu dostupné.

O co se jedná

Akupresurní podložky, jak název vypovídá, jsou navrženy tak, aby dosahovaly podobných výsledků jako při akupresurní masáži. Na látkové podložce je umístěno několik stovek malých plastových ostrých bodů, které působí tlakem na mnoho míst po těle a simulují tak akupresuru. Tato technika staré čínské medicíny se snaží o uvolnění zablokované energie (zablokovaného čchi) v těle. Díky odstranění těchto blokád má dojít ke zmírnění či úplnému odeznění nejen bolesti zad, ale i bolesti hlavy a migrén.

Akupresurní podložka
Akupresurní podložka – Zdroj: Shutterstock.com

Jak se používá

Nejčastěji se setkáte s velkou podložkou, která je buď rovnou doplněna polštářkem, nebo si tento podhlavník můžete dokoupit zvlášť. Pak využijete velkou podložku k ležení a masáži zad, přičemž stačí si na podložku lehnout a vydržet na ní denně alespoň 5 minut. Zpočátku někteří výrobci doporučují ležet na podložce v tričku a postupně přidávat minuty. Polštářek můžete využít na krční páteř současně s velkou podložkou nebo na něm sedět či stát ke stimulaci chodidel, zadku, stehen a dalších částí těla. I v tomto případě se doporučuje nejprve vyzkoušet tlak na chodidla v sedě a v ponožkách a postupně více zatěžovat nohy stoupnutím a odložením oblečení.

Použití akupresurní podložky
Použití akupresurní podložky – Zdroj: Shutterstock.com

S čím vám pomůže

Za pomoci tohoto pichlavého pomocníka zmírníte bolesti zad, chodidel, hlavy, krční páteře. Dokonce i s migrénami, únavou, stresem a celulitidou si akupresurní podložky umí poradit. Podle klinických studií se zlepšení dostavuje již po prvním použití a podložku můžete používat denně, nejlépe v dvacetiminutových intervalech klidně celý život. Investujte do zdraví a skoncujte s bolestmi! Na českém trhu v dnešní době zakoupíte podložky od mnoha výrobců a v cenové relaci od 400 Kč do několika tisíců korun. Můžete tak vyzkoušet jednu z levných variant a v případě spokojenosti ji poté nahradit některou z dražších.

 

Zdroje:

https://www.runnersworld.com/health-injuries/a35462109/acupressure-mats/

https://www.kulturistika.com/trenink/zajimavosti-a-tipy/akupresurni-podlozky-k-cemu-jsou-dobre-a-jak-je-pouzivat/sport-crossfit

https://www.healthline.com/health/acupressure-mat#A-quick-look-at-acupressure-mats

https://pranamat.cz/

Akupresurní podložky jako zázračný lék na bolest?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!