Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zdravé potraviny / foto: shutterstock

Naše pleť si zaslouží to nejlepší. Jaké potraviny jí škodí?

Mít krásnou, zdravou a mladistvě vypadající pleť je snem nejedné ženy. Kromě správné kosmetiky si hlídejte také stravu. Jste tím, co jíte. A v tomto případě platí, že vaše pleť je tím, co jíte. Na jaké potraviny si dát pozor?

Ostrá jídla způsobují zarudnutí, sůl stojí za otoky

Zarudnutí pleti je velmi častý problém naší pokožky, který dokáže snížit sebevědomí. Zatímco řada žen se obává, že trpí takzvanou rosaceou, mnohdy je důvodem červené pleti něco zcela jiného a daleko jednoduššího – ostrá jídla. Chilli, kari, ale také jiná ostrá jídla způsobují nejen zarudnutí, ale mohou stát také za vznikem podráždění nebo pupínků na pleti.

Ostré koření pleti neprospívá
Ostré koření pleti neprospívá – Zdroj: Shutterstock.com

Pokud se však probouzíte oteklí, za to už ostrá jídla nemohou. A nemůže za to ani to, že jste se jen špatně vyspali. Důvodem je nadměrná konzumace soli, která se ukrývá například v polotovarech. Velká spousta soli také může stát za vrásčitostí pokožky nebo za jejím vysušováním.

Vrásčitá pleť
Vrásčitá pleť – Zdroj: Shutterstock.com

Cukr podporuje stárnutí pokožky, mléčné výrobky ucpávají póry

Vyhněte se také přílišné konzumaci cukru. Kromě sladkostí buďte na pozoru také před džusy, v nichž se cukru nachází víc, než by člověk čekal. Důvodem menší konzumace je především prevence proti rychlejšímu stárnutí pokožky. Cukr totiž způsobuje lámání kolagenových vláken, která udržují pružnost a elasticitu pokožky.

Nezdravá strava
Nezdravá strava – Zdroj: Shutterstock.com

Někomu mohou škodit také mléčné výrobky. Pokud se to s nimi přehání, může dojít k ucpávání pórů, a tím pádem ke vzniku akné.

Bílá mouka podporuje záněty, káva dehydratuje

Není tajemstvím, že bílé pečivo rovná se prázdné kalorie. Kvůli svému vysokému glykemickému indexu zvyšuje hladinu cukru v krvi, a tím podporuje tělo v produkci inzulínu. Na naší pleti se to může podepsat velmi negativně, a to záněty.

Problematická pleť
Problematická pleť – Zdroj: Shutterstock.com

Snídani proto zvažte trochu jinou a také s jiným nápojem, než jakým je káva. Ta totiž dehydratuje pokožku, takže nezapadá do vašeho pitného režimu.

 

Zdroj:

https://www.jimejinak.cz/8-potravin-ktere-skodi-vasi-pleti/

Naše pleť si zaslouží to nejlepší. Jaké potraviny jí škodí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!