Ostrá jídla způsobují zarudnutí, sůl stojí za otoky
Zarudnutí pleti je velmi častý problém naší pokožky, který dokáže snížit sebevědomí. Zatímco řada žen se obává, že trpí takzvanou rosaceou, mnohdy je důvodem červené pleti něco zcela jiného a daleko jednoduššího – ostrá jídla. Chilli, kari, ale také jiná ostrá jídla způsobují nejen zarudnutí, ale mohou stát také za vznikem podráždění nebo pupínků na pleti.
Pokud se však probouzíte oteklí, za to už ostrá jídla nemohou. A nemůže za to ani to, že jste se jen špatně vyspali. Důvodem je nadměrná konzumace soli, která se ukrývá například v polotovarech. Velká spousta soli také může stát za vrásčitostí pokožky nebo za jejím vysušováním.
Cukr podporuje stárnutí pokožky, mléčné výrobky ucpávají póry
Vyhněte se také přílišné konzumaci cukru. Kromě sladkostí buďte na pozoru také před džusy, v nichž se cukru nachází víc, než by člověk čekal. Důvodem menší konzumace je především prevence proti rychlejšímu stárnutí pokožky. Cukr totiž způsobuje lámání kolagenových vláken, která udržují pružnost a elasticitu pokožky.
Někomu mohou škodit také mléčné výrobky. Pokud se to s nimi přehání, může dojít k ucpávání pórů, a tím pádem ke vzniku akné.
Bílá mouka podporuje záněty, káva dehydratuje
Není tajemstvím, že bílé pečivo rovná se prázdné kalorie. Kvůli svému vysokému glykemickému indexu zvyšuje hladinu cukru v krvi, a tím podporuje tělo v produkci inzulínu. Na naší pleti se to může podepsat velmi negativně, a to záněty.
Snídani proto zvažte trochu jinou a také s jiným nápojem, než jakým je káva. Ta totiž dehydratuje pokožku, takže nezapadá do vašeho pitného režimu.
Zdroj:
https://www.jimejinak.cz/8-potravin-ktere-skodi-vasi-pleti/
Naše pleť si zaslouží to nejlepší. Jaké potraviny jí škodí?
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!