Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Letadlo nad Moravou / foto: shutterstock

Na Moravě bude konečně plnohodnotné letiště!

Už brzy mohou cestující z Brna roztáhnout křídla do světových destinací na vlastním letišti a nebudou muset dojíždět do Prahy, Vídně či Katovic, jak tomu bylo doposud.

Na příští rok má totiž brněnské letiště v plánu zprovoznit 7 nových pravidelných linek, díky kterým se cestující jednoduše dostanou do Milána, Říma, Barcelony, Bruselu, Lvova, Splitu a Dubrovníku.

Nový letový řád už od konce března

Nové linky mají být uvedeny do provozu již koncem března následujícího roku, lety do chorvatských destinací -

Splitu a Dubrovníku, jsou zatím naplánovány jen na letní období od června do září. Ostatní lety mají být celoroční s frekvencí třikrát týdně Miláno, Brusel, a zatím dvakrát týdně Řím, Barcelona a Lvov, který je atraktivní hlavně pro Ukrajince pracující u nás. K otevření této linky napomohla především dlouhodobá spolupráce s lvovskou oblastí, která poskytla výhodnější podmínky pro zavedené této linky.

Oproti současnému stavu by brněnské letiště mělo díky zprovoznění nových leteckých spojů ročně přepravit o 130 000 cestujících více.

K Ryanairu a Lufthanse se připojuje rumunská Blue Air

Z moravské metropole se momentálně provozují pouze dva pravidelné lety, a to do Londýna a Mnichova.

Jihomoravský kraj, který má dlouhodobě velký zájem o rozvoj letecké dopravy, se dohodl se společností Blue Air na společném projektu, který byl schválen zastupiteli 14. prosince letošního roku.

Nízkonákladová letecká společnost Blue Air působí na trhu již od roku 2004 a její flotila čítá 28 letadel typu Boeing 737. Dalších 12 letadel má dopravce objednaných, čímž se řadí mezi nejrychleji rostoucí dopravce v Evropě. Firma uvádí, že ceny zpátečních letenek se budou pohybovat od čtyř do šesti tisíc korun, což bude jistě i ekonomickým přínosem pro cestující.

Vize rozlétat kraj se stává skutečností

Společnost Letiště Brno je z nového projektu nadšena a oceňuje práci Jihomoravského kraje a města Brna. Věři,

že si nové linky velmi brzy najdou své pravidelné pasažéry. Jejich atraktivitu vidí hlavně v pohodlí a rychlosti odbavení, které umí brněnské letiště poskytnout. Díky tomu cestující netráví čas zbytečným čekáním, ale mohou se naplno soustředit na své cestovatelské zážitky či pracovní povinnosti.

Anketa

Na Moravě bude konečně plnohodnotné letiště!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!