Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Finanční poradci / foto: shutterstock

Jak se stát samostatným finančním poradcem a ponechat si zázemí?

Začínali jste svou dráhu finančního poradce v poradenské firmě? Jistě nejste sami, začínalo tak spoustu vašich kolegů.

Pokud však nyní máte pocit, že vaše provize jsou nízké a děláte na méně aktivní kolegy, tak je čas se odpoutat od mateřské lodi a posunout se v kariéře dále. MLM struktura klasické poradenské firmy je totiž dobrá do začátku, kdy začátečníka takříkajíc povede za ručičku. Vy už to ale přece nepotřebujete.

Dejte sbohem multilevelu

Práce v poradenské firmě s multilevel strukturou vám svazuje ruce také smlouvami a konkurenčními doložkami. Musíte rovněž nabízet produkty, o kterých nemusíte být přesvědčení, že jsou pro vašeho klienta opravdu prospěšné. Zkrátka jste podřízeni systému. Cestou, jak se z tohoto systému vymanit, je brokerpool. Možná nyní nevíte přesně co to je, ale jsme si jisti, že jste o něm již slyšeli. Nabídne vám totiž tolik potřebnou volnost ve vašem působení finančního poradce a zároveň vám poskytne zázemí. Základem však je, že můžete:

- Hrát podle svých pravidel

- Budovat si vlastní firmu a značku

V broker poolu totiž už nevystupujete jménem společnosti, ale hovoříte zde sami za sebe. Vy jste tady pro klienta skutečným partnerem, nikoliv společnost, pro kterou pracujete. Váš přístup a jednání s klientem má přímo dopad na vaši reputaci. Můžete si tak vybudovat okruh opravdu věrných klientů. Jste-li samostatní a umíte na sobě pracovat, je nepochybně práce nezávislého finančního poradce v rámci broker poolu cestou, kterou je vhodné zvážit.

Provize jsou vyšší, zázemí zůstává

Protože v broker poolu pracujete sami na sebe, nemusíte své těžce vydřené provize dělit mezi další články v řetězci MLM systému. Co si vyděláte, to je vaše. Broker pool tedy každopádně není pro ty, kteří se rádi vezou s davem. Protože udělat první krok k samostatnosti však nemusí být jednoduché, může vám pomoci zázemí. Vstoupíte-li do broker poolu, nepřijdete o analytický servis ani o možnost se vzdělávat.

Jak se stát samostatným finančním poradcem a ponechat si zázemí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!