Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Venkovní dlažba / foto: shutterstock

Zahradní dlažba: Jaké možnosti se vám nabízejí?

Pokud se pouštíte do rekonstrukce exteriéru, neměli byste zapomínat ani na takové detaily, jako jsou chodníky, příjezdové cesty, dlažba okolo bazénu a podobně.

V takovém případě si objednejte materiál a pusťte se do práce, počasí k tomu doslova vybízí. V následujících řádcích vám představíme, jaká zahradní dlažba je v současné době populární.

Co se výrobců a prodejců týče, existuje jich hned několik. V tomto segmentu je populární PRESBETON, v jehož nabídce najdete kromě jiného i ztracené bednění, schodišťové prvky i venkovní architekturu.

Pokládka zahradní dlažby

Dlažba BARK

Pokud bychom se měli podívat do portfolia s venkovní dlažbou, podmaní si vás přirozeným vzhledem dlažba BARK. Vyrábí se v několika různých reliéfech, a tak můžete chodníky proměnit v kůru, pražec, prkno, trám, pařez, ale i letokruh. Záleží pouze na vás, jaká varianta nášlapné desky se vám nejvíce zamlouvá. Vyskládat se dá klidně i celá plocha, tak s touto dlažbou vytvoříte také perfektní zázemí pro terasu či posezení.

Dlažba FERRA

Další zahradní dlažba, která vás nadchne svým designem, je FERRA. Imituje břidlicový kámen a dodává se v obdélníkových deskách. Vyznačuje se odolností proti mrazu i povětrnostním vlivům, neboť je ošetřena kvalitní impregnací.

Zahradní dlažba

Dlažba LIMA

Nadčasovým vzhledem se chlubí zahradní dlažba LIMA imitující starou kamennou dlažbu. Dokonale zapadne do zahrady i na terasu, vydláždit se s ní dají také pěší zóny a okolí bazénů. Stejně jako předchozí modely, tak i tato dlažba je mrazuvzdorná.

Ještě nezapomeňte ani na betonové obrubníky, které jsou také v různých provedeních. Záleží pouze na vás, jaká alternativa nejlépe zapadne do vaší zahrady. Chcete klasické silniční obrubníky, nebo spíše zahradní obrubníky s elegantním designem? 

K tomuto článku není otevřena diskuze