Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
online vzdělávání / foto: shutterstock

Online vzdělávání hraje ve firmách prim

Zaměstnavatelé chtějí, aby se jejich zaměstnanci vzdělávali a v některých případech to vlastně chtít musejí, povinnost jim ukládá zákon.

Splnit předepsaná školení o bezpečnosti, požární ochraně nebo řízení firemních motorových vozidel je však dnes hračka. Zaměstnavatelům jsou k dispozici připravené e-learningové kurzy, které mohou zaměstnanci splnit kdykoliv, kdy jim vyhovuje.

Průkopníkem online vzdělávání v Česku je bezpochyby společnost PREVENT. Funguje jako koordinátor BOZP a pracovnělékařských služeb. To znamená, že v této oblasti zajišťuje nejen školení, ale i vedení agendy, poradenství, audity atd. Dále nabízí pracovnělékařské prohlídky a pak právě firemní online vzdělávání.

E-learning

Vzdělávání a školení zaměstnanců online

PREVENT jde s dobou a pomáhá českým firmám modernizovat procesy. Sám provozuje dvě online platformy určené na vzdělávání a školení.

Pro firemní vzdělávání je určená platforma EDUNIO. Tam řeší e-kurzy především firmy s větším počtem zaměstnanců. EDUNIO dává dost volnou ruku, vzdělávací kurzy si může firma i sama vytvářet podle potřeby.

INSTRUCTOR pak slouží zejména pro školení zaměstnanců. Ti si na platformě mohou splnit zákonná online školení BOZP a PO, profesní školení řidičů či online kurzy první pomoci. INSTRUCTOR je tady především pro menší firmy. Kromě zákonných školení na platformě objevíte školení ergonomie, GDPR, BOZP na home office a mnoho dalšího. Všechna školení jsou neustále aktualizována, aby odpovídala platné legislativě, za jejich absolvování zaměstnanci získávají certifikáty.

Školení BOZP a PO

EDUNIO jako nadupaný learning management system

Online vzdělávání s EDUNIO je přesně takové, jaké potřebujete. Systém se dá totiž do značné míry přizpůsobit. EDUNIO v základu obsahuje bohatou nabídku připravených kurzů, ale přímo v prohlížeči lze spustit nástroj pro tvorbu online kurzů, takže si firma může vytvořit kurz na míru. Úplně stejně jednoduše se vytváří i testy. Získané znalosti je přece třeba vyhodnotit. Za úspěšně splněné e-kurzy získávají uživatelé certifikáty, jejichž vzhled si samozřejmě také upravíte. Nastavit se dá kde co včetně grafického prostředí, notifikací a textů systému.

EDUNIO dokáže kopírovat organizační strukturu, e-learning kurzy lze přiřazovat podle pracovních pozic, entit atd. V EDUNIO existují systémové role. Student, lektor, manažer, admin a superadmin mají jiná práva.

Možnosti systému je možné zvýšit ještě pomocí rozšiřujících modulů. Může zastávat třeba roli firemní knihovny, tedy strukturovaného úložiště pro dokumenty, přístup k jednotlivým dokumentům lze omezit na konkrétní skupiny či uživatele. EDUNIO pak dokáže hlídat i to, jestli si zaměstnanec určitý dokument opravdu přečetl (třeba nutné předpisy, pokyny).

Možností je opravdu celá řada. Online firemní vzdělávání je rozhodně tím správným krokem.

K tomuto článku není otevřena diskuze