Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tajemství Ďáblova stromu v New Jersey

Kdo se k Ďáblovu stromu v New Jersey přiblíží, toho nepříjemně zamrazí v zádech. Místní lidé mají jasno – strom je prokletý a nebezpečný.

Starý dub je proslulý svou krvavou minulostí a strašidelnými příběhy. Jaké tajemství prokletý strom ukrývá?

Snad ve všech koutech světa můžete najít strašidelné domy a další místa, která jsou proslulá tajemnými příběhy. Kromě toho však existují i strašidelné, prokleté stromy. Jeden takový stojí v Martinsvillu v Somersetském okrese amerického státu New Jersey. Jedná se o starý dub s děsivé pokroucenými větvemi, jistě by se hodil jako kulisa do nějakého hororu. Ne nadarmo mu místní neřeknou jinak než Ďáblův strom.

Minulost starého dubu je velmi temná a smutná. Jednoho dne místní farmář zcela náhle a z dosud neznámých pohnutek vyvraždil celou svou rodinu. Následně zamířil právě k Ďáblovu stromu, kam pověsil oprátku a rozloučil se se životem. A právě tehdy prý na dub upadla kletba. Strom samotný nebo jeho nejbližší okolí se stane místem sebevražd a vražd. V kraji se nacházelo i středisko Ku-klux-klanu a podle pověstí u stromu došlo k několika vraždám a lynčování. Traduje se, že dub pohlcuje duše nešťastníků, kteří u něj byli zavražděni nebo spáchali sebevraždu. Tak je plný temné energie, kterou pak vyzařuje do okolí.

Místní lidé věří tomu, že se zel povede tomu, kdo se k prokletému stromu nebude chovat s patřičnou úctou. Nejhůře pak údajně dopadne ten, kdo se u dubu vymočí – Ďáblův strom se mu krutě pomstí, sešle na něj neštěstí v podobě dopravní nehody, nemoci a podobně. U stromu by také nikdo neměl nadávat. Přijde vám to všechno jako nesmysl? Ďáblův strom je opředen ještě šílenějšími příběhy.

Traduje se, že duše lidí, kteří zde zemřeli, nenaleznou nikdy klid. Ze stromu tak můžete zaslechnout pláč, naříkání, ale i smích. V noci se někdy na větvích objeví oprátky a oběšenci.

Někteří místní si také všimli, že z dubu sálá podivné teplo. Na jeho větvích v zimě taje sníh. Do stromu také už prý několikrát uhodil blesk, aniž by mu nějak uškodil. Obyvatelé Martinsvillu tvrdí, že pokud se člověk dotkne kmene dobu a poté zamíří do nedaleké restaurace, zčernají mu ruce následně, co zde pozře nějaký pokrm. Další příběh zase varuje, že by se člověk neměl ke stromu příliš přibližovat, jinak ho bude poblíž prokletého místa pronásledovat černý pickup.

Místní lidé se prý pokoušeli prokletý strom několikrát pokácet, ale vždy marně. Nutno však podotknout, že je dub místní turistickou atrakcí.

Tajemství Ďáblova stromu v New Jersey

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!