Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
cestovni pojisteni / foto: shutterstock

Bez pojištění do zahraničí neodjíždějte

Druhá vlna dovolených se blíží. V září se většinou vydávají do teplých krajin pracující lidé bez dětí, kteří nejsou závislí na prázdninách.

Jet mimo hlavní sezónu je bezpochyby výhodnější, všechny zájezdy jsou totiž levnější. Ušetřené peníze pak můžete věnovat třeba na dobré cestovní pojištění. Bez toho byste do zahraničí vůbec neměli odjíždět.

Je možné, že cestovní pojištění v zahraničí vůbec nevyužijete. Lepší však je cestovat s pocitem, že v případě nouze máte někoho, kdo vám kryje záda. A nemusí to být jen v situaci zranění či zdravotních problémů. Dobrá pojišťovna se o vás postará například i tehdy, když se vám ztratí zavazadla.

Co všechno zahrnuje dobré cestovní pojištění?

Před uzavřením pojištění si pečlivě prostudujte pojistné podmínky, abyste věděli, nač se pojištění vztahuje a kdy vás opravdu kryje. Nejlépe si v tomto vede ERV Evropská pojišťovna, která byla již 14 krát v řadě oceněna jako pojišťovna s nejlepším cestovním pojištěním. ERV Evropská je totiž jediným specialistou na cestovní pojištění. Nabízí nejširší pojistnou ochranu na českém trhu a léčebné výlohy hradí až do výše 10 000 000 Kč.

S úrazy a zraněními souvisí třeba i banální zubní ošetření, které však může znamenat výrazný zásah do vašeho rozpočtu. Je však třeba myslet i na horší situace, jakými jsou převoz do nemocnice v ČR či třeba trvalé následky. V tom nejhorším možném případě potom také úmrtí následkem úrazu, náklady na pohřeb, repatriace tělesných ostatků. Na to všechno by pojištění mělo pamatovat.

Kromě věcí týkajících se vašeho zdraví by kvalitní cestovní pojištění mělo platit také na odpovědnost za škodu (na zdraví i majetku), nucené prodloužení pobytu, zpoždění či ztrátu zavazadel, zpoždění dopravního prostředku, ošetření vašich mazlíčků či krádež vašeho vybavení.

Plaťte jen za to, co využijete

Výše zmíněné možnosti pojištění jsou dostupné u ERV Evropské pojišťovny, jež se specializuje pouze na cestovní pojištění. Má několik variant krátkodobého pojištění uzpůsobených na konkrétní cesty do zahraničí. Dostanete tedy vždy balíček takových služeb, které využijete pro váš typ cesty. ERV Evropská má připravených pět základních variant pojištění Sbaleno:

  • S batohem do 28 (levné cestování a školní zájezdy),
  • K moři,
  • Za poznáním (výšlapy do hor, poznávací zájezdy měst),
  • Na lyže,
  • Na maximum (aktivní dovolená, rizikové sporty).

Tím jsou pokryty nejčastější typy cest, na které se lidé vydávají. Kdyby vám to přesto nevyhovovalo, můžete uzavřít individuální pojištění přímo na míru.

Pokud hodně cestujete během celého roku, mohlo by vás zajímat ještě  celoroční pojištění MultiTrip. Vztahuje se na celou rodinu, přičemž jednotliví členové mohou cestovat i samostatně. Počet cest do zahraničí je neomezený. Určitě se vám vyplatí, jestliže cestujete aspoň třikrát ročně.

Cestovní pojištění je záležitostí několika stovek korun. Buďte zodpovědní a zařiďte si jej. Je to jen pro vaši ochranu. U ERV Evropské to jde online za pár minut.

K tomuto článku není otevřena diskuze