Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dovolená Mauricius / foto: Shutterstock

Mauricius – exotická dovolená na pozoruhodném ostrově v Indickém oceánu

Ostrovní stát v Indickém oceánu, Mauricius, leží asi 900 kilometrů východně od Madagaskaru a nabízí nevšední dovolenou mezi Afrikou a Asií.

Dech beroucí písečné pláže, divukrásná příroda vnitrozemí, slunečné počasí kdykoliv se vám zamane a pestrost volnočasových aktivit patří mezi největší atrakce.

Drahokamy ostrova jsou všudypřítomné pláže

Vulkanický ostrov má rozlohu 1 865 km2 a pobřeží dlouhé na 330 km, jež je zcela obehnáno korálovým reefem. Nádherný Mauricius byl mořeplavcům známý už v 10. století. Ostrov nabízí přehlídku zlatých a bílých písečných koberců. Písek je jemný, voda průzračná. Prostě ideální místo pro lenošení na sluníčku, vodní radovánky a sportovní aktivity na pobřeží. Uvelebte se na pláži Flic en Flac, anebo zavítejte do oblasti Grand Baie, kde najdete luxusní písečný koberec La Cuvertte. Bělavý písek osloví na Belle Mare a jihovýchodní pobřeží uhrane pláží Blue Ray. Na programu jsou šnorchlování, potápění a koupání v blankytně modrém Indickém oceánu.

Co vidět na Mauriciu?

Milovníci přírody neodolají vodopádům, zeleným pralesům, kráterům a exotickým druhů ptáků, opic, ryb i korálů. Historické muzeum v Mahébourgu seznámí s historií ostrova a botanická zahrada Sir Seewoosagur Ramgoolam v Pamplemousses oslní divukrásnými druhy rostlin. Ve městě byla postavena první továrna na zpracování cukrové třtiny. Moka potěší prohlídkou historických šperků La Réduit a Eureka. V lokalitě Chamarel spatříte perlu přírody vulkanického původu. Dovolená na Mauricius potěší i výbornou kuchyní, kde figurují mořské plody, ryby a ovoce. Turisté si zamilovali cyklistiku, golf, potápění a šnorchlování, plavby katamaránem, kitesurfing, vodní lyže, windsurfing i jízdu plachetnicí. Jako suvenýr si můžete přivést levné šperky, ozdoby, boty, značkové oblečení, bižuterii i hrnčířské výrobky.

 

Láká vás vůně dálek? Mrkněte na web Dovolenasnu.cz a rezervujte si jeden z mnoha zájezdů v exotických zemích!

K tomuto článku není otevřena diskuze