Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vízum do Ruska / foto: Pixabay

Jak dlouho trvá zhotovení víza do Ruska?

Stejně jako v případě zhotovení víz do jiných států, i zde platí pravidlo nenechávat nic na poslední chvíli.

Samotné vyřízení žádosti o turistické vízum do Ruska je sice otázkou dní, příprava všech potřebných dokumentů se ale může pěkně protáhnout.

Co budete potřebovat k žádosti o turistické vízum

Turistické vízum slouží, jak již název napovídá, pro účely turistiky, zejména dovolené, návštěv památek apod. K tomu, abyste ho získali, budete potřebovat kromě cestovního pasu, vízového formuláře, barevné pasové fotografie a dokladu o zaplaceném cestovním pojištění také potvrzení o přijetí zahraničního turisty.

Máte-li dojem, že získat pár dokumentů je otázkou jednoho či dvou dnů, nenechte se mýlit. Veškeré náležitosti a dokumenty je potřeba mít při podávání žádosti připravené, a právě v tuto chvíli snadno zjistíte, že několik dní vám na vyřízení všeho potřebného opravdu nemusí stačit. Naštěstí jsme tu ale my a na našich stránkách tak naleznete podrobné návody, jak a kde vytvořit cestovní pojištění, kde nalézt vízový formulář a další potřebné informace pro přípravu nezbytných podkladů.

A co dál?

Ve chvíli, kdy máte vše připraveno a vaše žádost se dostane na ruský zastupitelský úřad je pak samotné vyřízení žádosti otázkou 3-5, resp. 7-10 dní v závislosti na tom, zda zažádáte o standardní nebo expresní vyřízení. To ale pouze v případě, že jste bezchybně vyplnili vízový formulář a všechny dokumenty, které jste podali či vyplnili přesně odpovídají požadavkům ruských konzulárních úřadů. Nezapomeňte, že podle zákona mají konzuláty v případě pochybností právo posuzovat žádosti o vydání víz až do 30 dní a v případě, že bude žádost o vízum zamítnuta, se žádné peníze nevracejí.

Nechcete-li však podstupovat rizika nesprávného vyplnění formulářů a nedostatečných podkladů, a ještě k tomu ušetřit spoustu času, můžete využít služeb našeho Ruského vízového centra VHS, kde za vás vše vyřídíme. Stačit vám bude pouze cestovní pas, jedna pasová fotografie a cestovní pojištění. Vyřídíme za vás pozvání nutné pro obdržení turistického víza, vyplníme vízový formulář, zpracujeme a podáme všechny dokumenty pro vyřízení víza, a předáme vám cestovní doklad s již hotovým vízem. Vše rychle, profesionálně a bez vaší osobní účasti.

K tomuto článku není otevřena diskuze