Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Obří houpačka / foto: shutterstock

Kde všude najdete obří houpačky?

Houpu se, houpeš se, houpeme se. Adrenalin pro každého, který nevzbuzuje u většiny lidí takovou hrůzu jako volný pád na laně.

Obřích houpaček najdeme několik po celé České republice. Nejčastěji bývají součástí zábavně – adrenalinových center a parků jako třeba ve Špindlerově Mlýně, kde se houpete z výšky 17m a je pro jednoho, v Harrachově výška 10m pro jednoho, Plešivec kde je vysoká 16m pro jednu i dvě osoby a v Jedlové pro jednu i dvě osoby, výška neuvedena. Není to úplně vhodná atrakce pro děti, které musí splňovat výšku nejméně 120cm – čím více nad – tím lepší a nejméně 35kg.

A jak to chodí? Když přijdete a chcete, je to raz dva. Ale je tu ještě varianta, že nechcete, ale jdete kolem a necháte se přemluvit i když vůbec, ale vůbec nechcete, obsluha bývá dosti výmluvná a přesvědčivá a pokud vás přemluví, tak jste stoprocentně někde v skrytu duše chtěli. Věřte, že si užijete báječný adrenalinový zážitek.

V první řadě vás navléknou do celotělového postroje a nafasujete slušivou přilbu. Vřele doporučuji opravdu si dobře srovnat sedák, protože v něm budete viset celou vahou svého těla a už si nesrovnáte vůbec nikde nic … Poté se po štaflích dostanete ke karabinám, na které jste upevněni a jste poučeni, kam můžete sahat a kam ne, a taky co vás čeká. Zároveň jste připnuti k odjišťovacímu zařízení – to vás v určené výšce, kam vás obsluha vytáhne, pustí (v Harrachově je to jen a jen na vás) a je tu zhoupnutí. Třeba ve Špindlu si nahoře i pokecáte s obsluhou, která vás pouští a někdy i přesvědčuje, že hlavou dolů je to lepší … tak to jim fakt věřte, protože je. Následně jste vystaveni volnému pádu, přetížení a stavu beztíže a to vše prožijete v pár vteřinách. První zhoupnutí je největší zážitek, prvotní leknutí, i když víte, do čeho jdete, záplava adrenalinu a pak lážoplážo houpání. I když nemáte rádi výšky (většinou je z nejvyššího bodu houpačky super výhled) dá se to přežít. I kdyby se vám udělalo zle, tak se nemusíte bát, protože houpání uklidňuje.

Tak směle do toho, vždyť je to jen houpačka.

Obří houpačky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!