Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cestování / foto: shutterstock

Na dovolenou v zimě: evropská města, která jsou v zimě nejhezčí

Přijde vám Česko během zimy trochu nudné? Nebo jen máte chuť vycestovat, ale teplo vás zrovna neláká? Existují evropská města, která právě v chladném ročním období jsou krásnější než jindy v roce. Jaká to jsou?

Do pohádkové Kodaně

Za zvážení stojí některá ze severských zemí. Norsko, Švédsko, Finsko, ale především Dánsko v zimě vypadá velmi působivě, až pohádkově. Zejména pokud mluvíme o dánské Kodani, kde se zamilujete nejen do zasněžených ulic, ale především do zdejšího velmi klidného, nijak stresujícího životního stylu.

I když je zde trochu větší zima než u nás, přesto vám pobyt venku nebude vadit. I v chladnějším období se můžete vydat na plavbu kanály na kajaku, můžete také navštívit zdejší zábavné parky nebo muzea s impozantními sbírkami, kde se navíc i trochu ohřejete.

Pohádková Kodaň
Pohádková Kodaň – Zdroj: Shutterstock.com

Do středověkého města Bruggy

Pokud milujete, když na vás dýchne trocha historie, vaše kroky budou pravděpodobně směřovat do belgického města Bruggy. Mluvíme o nejzachovalejším středověkém městě v Evropě, které zejména v zimě vypadá pohádkově. Není to však zapříčiněno jen sněhem, ale také rozsvícenými vánočními stromky, dlážděnými ulicemi nebo horkou belgickou čokoládou, která bude vaším nejlepším parťákem při denních procházkách.

Bruggy nabízí také řadu turistických atrakcí. Kromě zdejšího muzea nebo oblíbeného parku lásky turisté míří na věž Belfried, která nabízí výjimečný výhled na celé historické město.

Věž v Bruggy
Věž v Bruggy – Zdroj: cristo95 /Shutterstock.com

Do skotského Edinburghu

Skotsko se vyplatí navštívit po celý rok, i když je pravdou, že v zimě to zde dýchá jinak – impozantněji. Edinburgh je známý hlavně pro svou středověkou historickou romantickou atmosféru a chladné období ji jenom podtrhuje. A zdejší whisky je žádanější než kdy dřív.

Při návštěvě skotského Edinburghu se i v zimě vyplatí navštívit královské botanické zahrady nebo zdejší Edinburský hrad. Zejména tato stavba má ve skotské historii své místo. Byla nejen královským sídlem, ale také vojenskou pevností.

Skotský Edinburgh
Skotský Edinburgh – Zdroj: Shutterstock.com

 

Zdroj:

https://pelipecky.cz/7-evropskych-mest-zima/

Na dovolenou v zimě: evropská města, která jsou v zimě nejhezčí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!