Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Na horách / foto: shutterstock

4 nejzajímavější evropské sáňkařské arény a oblasti

Milujete svižnou jízdu malebnou zasněženou krajinou a svůj adrenalin rádi vymačkáváte na maximum? Tak zpozorněte, přinášíme vám přehled nejoblíbenějších evropských sáňkařských drah a arén, které si získají vaše srdce i sáňky.

1. Courchevel, Francie

Oblíbené lyžařské centrum Courchevel [kuʁʃəvɛl] ve francouzských Alpách nabízí hned dvě sáňkařské dráhy. První trasa zde byla vyježděna již v roce 1850 a dodnes je v provozu. Dráha Courchevel 1850 je 2 kilometry dlouhá a poskytuje nádherné výhledy, zatáčky a tunely. Sjezdovka je osvětlená i večer a zavírá v 19.30. Druhá trasa má 25% sklon, je dlouhá 3 kilometry a tvoří ji jak několik podzemních částí, tak i oslnivé výhledy na Alpy.

2. Manigod, Francie

Dalším sněhozážitkovým místem ve Francii je vesnička Manigod [manigo] hostící alpské středisko La Clusaz. Místní sjezdovky mají dlouhou historii, dříve je děti každý den využívaly jako rychlou cestu do školy. Příroda v okolí Manigod je opravdu slastí pro oči a noční život více než uspokojivý. V dolní části La Clusaz najdete hned několik drah, po kterých můžete sáňkovat do pozdních hodin.

3. Rottach-Egern, Německo

Nejdelší přírodní sáňkařská dráha v Německu se nachází u města Rottach-Egern. Z hory Wallberg vede 6kilometrová, důkladně uklouzaná sněžná trasa. Jestliže máte vlastní sáňky, trasu si můžete sjet zdarma a zaplatíte pouze za lanovku nahoru. Cesta je sice kvalitně upravená, ale rozhodně se nedoporučuje pro jízdu s dětmi, je přespříliš náročná – během zhruba půlhodinové jízdy vás čeká sešup s převýšením 825 metrů.

4. Wildkogel Arena, Rakousko

Salcburská aréna nad obcí Bramberg am Wildkogel nabízí neuvěřitelný, 14 kilometrů dlouhý sáňkařský zážitek. Lanovka Smaragdbahn vás vyveze do nadmořské výšky 2 100 metrů. Pak už jen stačí nasednout a vydat se na pohádkovou jízdu. Na trase sestoupáte 300 výškových metrů a krom denních jízd si můžete užít i ty noční.

4 nejzajímavější evropské sáňkařské arény a oblasti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!