Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bulharsko / foto: rustamank / Adobestock.com

Bulharsko: Klasická lokalita, kde si pozdně letní dovolenou dokonale užijete

Ať už plánujete dovolenou dlouho dopředu, nebo se rozhodnete využít výhodných last minute nabídek, Bulharsko vás rozhodně nezklame.

Když se řekne dovolená v Bulharsku, většině lidí vytane na mysli stanování a kempování v 80. letech minulého století. Pokud jste tenkrát chtěli k moři, moc na výběr nebylo. Dnes můžete cestovat po celém světě a Bulharsko stále patří k místům, kde si (nejen) pozdní léto náramně užijete.

Ač jde o černomořskou zemi, v této části Evropy vládne typické středomořské klima. To znamená horké léto s dostatkem slunce, které dokonale prohřeje také vodu ke koupání. I na konci léta zde panují příjemné teploty, nejčastěji kolem 25-30 °C. Do chladnutí moře je daleko, což z Bulharska dělá ideální volbu pro ty, kdo si chtějí prodloužit léto a vyhnout se hlavní sezóně. Méně turistů, uvolněnější atmosféra, příjemné ceny a dovolená bez stresu. To zní jako skvělý nápad, ne? Stačí si jednoduše vybrat z nabídky na https://www.tui.cz/dovolena/bulharsko/nabidky-last-minute a vyrazit.

Dovolená u moře

Cenově dostupné, s kvalitními službami

Dalším z velkých lákadel Bulharska jsou jeho relativně nízké ceny ve srovnání s jinými evropskými destinacemi. Levný ovšem v tomto případě rozhodně neznamená laciný. Navzdory příjemným cenám zde najdete širokou škálu all inclusive resortů a hotelů, které nabízejí služby na vysoké úrovni. V kombinaci s nízkými náklady na jídlo, pití a další aktivity to dělá z Bulharska ideální destinaci pro rodiny, páry i jednotlivce, kteří chtějí zažít skvělou dovolenou, aniž by museli sáhnout hluboko do kapsy.

Nejznámější letovisko

Jakmile potrápíte internetový vyhledávač slovním spojením dovolená Bulharsko, hned zjistíte, která místa tu platí za ty nejvyhledávanější dovolenkové destinace. Většině lidí se vybaví především Zlaté Písky. Toto přímořské letovisko je součástí města Varna a nedaleko něj se nachází stejnojmenný národní park. Co je tady vedle kompletní nabídky služeb pro turisty a teplého blankytně modrého moře devizou číslo jedna, to určitě odhadnete už podle názvu tohoto místa. Kdo to tu ale nikdy nenavštívil, ten si tu zlatou barvu jemného plážového písku ani nedokáže představit.

Pohoda u moře

Místa, která stojí za návštěvu

Bulharsko ale není jen o plážích a letoviscích. Každý nechce trávit svou dovolenou jen na jednom místě. Pro ty, kdo na dovolené rádi poznávají zajímavá místa, tato země nabízí i mnoho historických a přírodních krás, které stojí za to navštívit. Mezi ty nejvýznamnější patří historické město Nesebar, zapsané na seznamu UNESCO. Toto malebné městečko je známé svými úzkými uličkami, starobylými kostely a nádhernými výhledy na moře.

Dalším skvostem je Rilský klášter, největší a nejvýznamnější klášter v Bulharsku, který se nachází jak jinak než v pohoří Rila. Je to místo, kde se mísí duchovno, historie a architektura v úchvatné přírodní scenérii.

Bulharsko je destinací, kam se nemusíte bát letět ani na last minute zájezd. Nabízí totiž vše, co si můžete na perfektní letní dovolené přát. Od cenově dostupných a kvalitních služeb přes krásné pláže a historické památky až po možnost objevovat přírodní krásy. Ať už se rozhodnete pro all inclusive pobyt v jednom z oblíbených letovisek, nebo se vydáte na dobrodružství do hor, Bulharsko vás rozhodně nezklame. Neváhejte a začněte plánovat svou příští dovolenou, a pokud chcete ušetřit, sledujte last minute nabídky v TUI – evropské jedničce mezi cestovními kancelářemi.

K tomuto článku není otevřena diskuze