Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zkažená dovolená / foto: shutterstock

Doklady, nabíječka, léky – 3 věci, které si nejčastěji zapomeneme zabalit na dovolenou

Určitě znáte ten pocit, když už jste v autě, na letišti či v cílové destinaci, a najednou si uvědomíte, že jste něco důležitého zapomněli doma. Které jsou nejčastější věci, které si zapomínáme zabalit do kufru?

Cestovní horečka umí udělat své, nejen že jsme z představy několikahodinové cesty nervózní, ale také děláme spoustu přešlapů při balení. Zejména, pokud balíte na poslední chvíli a bez použití seznamu, je velká pravděpodobnost, že toho doma spoustu zapomenete. Pokud si do kufru nepřibalíte zubní kartáček, opalovací krém, lahev s vodou, či něco na čtení, jsou to věci, které lze poměrně snadno dokoupit po cestě či přímo na místě dovolené. Některé další už ovšem tak snadno sehnatelné a nahraditelné nejsou.

Nezbytné věci na dovolenou
Nezbytné věci na dovolenou – Zdroj: Shutterstock.com

Nabíječka na telefon

Mobilní telefon je určitě pro mnoho lidí jedna z nejdůležitějších věcí, které si na dovolenou berou. Chcete přeci pořizovat fotografie, sdílet je na sociálních sítích a mít možnost si zavolat domů. Telefon proto možná doma nezapomenete, jelikož jste už zvyklí jej nosit neustále při sobě, horší je to ovšem s nabíječkou. Z toho důvodu bývá právě nabíječka telefonu jednou z nejčastějších věcí, kterou k naší nelibosti zapomeneme doma.

Osobní doklady

Asi to poslední, co byste chtěli nechat doma, jsou důležité osobní doklady. Přesto patří k těm nejčastějším věcem, které nám zůstávají ležet doma na stole, kde jsme si je večer před tím řádně připravili. Zapomenutý občanský průkaz, pas, kartička pojišťovny nebo třeba řidičský průkaz nám může na dovolené připravit pěkně krušné chvíle, a proto je doma dejte rovnou do osobního zavazadla, které budete mít neustále při sobě.

Bez dokladů se daleko nedostanete
Bez dokladů se daleko nedostanete – Zdroj: Shutterstock.com

Léky a věci pro první pomoc

I když jsou pro nás někdy doslova životně důležité, bohužel také patří k věcem, které doma zapomenete snadno. Jedná se o pravidelně užívané léky, o kterých jsme rozhodně přesvědčeni, že jsme si je určitě dávali do zavazadla. Také věci první pomoci, jako jsou různé náplasti, dezinfekce nebo léky proti bolesti, velmi často na dovolené postrádáme, přitom jsme měli v plánu, si je pro jistotu vzít. Obzvláště v balícím presu na tyto věci však zapomeneme nejčastěji. Naštěstí se ale věci první pomoci dají na dovolené většinou sehnat bez větších problémů.

 

Zdroj:

https://citymagazine.si/cs/seznam-10-veci-ktere-si-vzdy-zapominame-zabalit-na-dovolenou/

 

 

 

 

 

Doklady, nabíječka, léky – 3 věci, které si nejčastěji zapomeneme zabalit na dovolenou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!