Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Energylandia / foto: D. Pfleiderer / Shutterstock.com

Energylandia a Legoland – 2 úžasné evropské zábavní parky pro rodinný víkend

Léto a prázdniny sice skončily, to však neznamená, že se nechceme s dětmi dobře bavit. Pokud hledáte vhodné místo pro rodinný výlet nebo prodloužený víkend, mám pro vás dva tipy na úžasné zábavní parky, které si dokonale užijete.

Energylandia v Polsku

Jen kousek od České republiky, u našich sousedů v Polsku, najdete nádherný zábavní park Energylandia. Jedná se o vůbec největší zábavní park v Polsku, který najdete nedaleko městečka Zator. Park se rozkládá na více než 43 hektarech, takže se připravte, že vás budou bolet nohy. Najdete tady nejen vodní zábavu v podobě skluzavek, tobogánů či tropického ostrova, ale i další atrakce. Úžasná je rodinná zóna s lunaparkem, vikingská vesnička nebo strašidelný hrad. Děti ohromí i veliká houpačka Aztec Swing, jež se kromě houpání také otáčí kolem své osy. Oblíbená je i atrakce Space Gun.

Po celém areálu jsou rozmístěná občerstvení s různými pochoutkami a nápoji, obchůdky a nechybí ani kavárna.

Parádní jízda
Parádní jízda – Zdroj: D. Pfleiderer / Shutterstock.com

Legoland v Německu

Jednou z nejznámějších atrakcí je Legoland v Německu. Leží kousek od Günzburgu a vyrazit do něj můžete klidně i na podzim. Kdo miluje Lego, ten tady bude ve svém živlu. Legoland nabízí ohromné množství atrakcí spojených právě s touto oblíbenou stavebnicí. Najdete tady středověký hrad Knights Kingdom, osmnáct metrů dlouhou dráhu The Great Lego Race, projedete se na horské dráze Mythica a vyzkoušíte ještě mnoho dalších atrakcí. Na většině z nich si děti mohou z Lega stavět a hrát si. Ubytování zde poskytuje vesnička Legoland, kde si vyberete ze stylově doladěných domů, hradu nebo kempinkových sudů. Všude v Legolandu najdete stánky a prodejny s jídlem, nápoji, ale i stavebnicemi Lega.

Báječný svět barevných kostek
Báječný svět barevných kostek – Zdroj: Olga Ilina / Shutterstock.com

I když se vodní hrátky lépe užijí v parném létě, oba dva tyto zábavní parky se vyplatí navštívit i na podzim, nebo pak v jarních měsících. Počítejte však s tím, že především s malými dětmi si moc neodpočinete. Budou tak rozdováděné, že vás budou tahat z jedné atrakce na druhou.

 

Zdroj:

https://energylandia.pl/

https://www.legoland.de/en/

2 úžasné evropské zábavní parky pro rodinný víkend

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!