Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Ind navštívil všech 194 zemí světa!

Kashi Samaddar si naplánoval opravdu neobvyklý výlet. Nešlo o cestu kolem světa, ale o návštěvu každé jednotlivé země. Sice to chvíli trvalo, ale podařilo se.

Indický businessman utratil cestou k rekordu v přepočtu bezmála deset milionů korun. A jak uvádí list Daily Telegraph, cestoval šest let, deset měsíců a sedm dní. Domů se vrátil s albem plným fascinujících fotografií z různých hotelů a barů.

Neohrožený cestovatel začal svou pouť v červenci 2002 v Nizozemsku. Skončil letos v Kosovu. Po cestě se občas musel vyhýbat střelbě i dalších nebezpečenstvím.

"Začal jsem v Amsterdamu a skončil v Kosovu, ale mezitím jsem riskoval život v neklidném Afghánistánu, Surinamu i v Somálsku," říká obchodník, který teď žije v Dubaji.

"Hotel, kde jsem bydlel v Kábulu, byl rozmetán bombou hodinu poté, co jsem se odhlásil. Cestoval jsem místy, kde mi kolem uší kulky jen svištěly. Je to zázrak, že mne žádná nezasáhla. Ve Východním Timoru jsem byl tři dny bez jídla a nakonec jsem musel zaplatit jednomu místnímu klukovi několik set dolarů za pár banánů. V Nauru byl zase můj let osmkrát zrušen, takže jsem tam musel zůstat o jeden a půl měsíce déle," dodává Samaddar.

Indický obchodník teď založil Iniciativu za cestování, turismus a mír, která se bude snažit o to, aby jednotlivé země zavedly jednodušší a průhlednější vízovou politiku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 41