Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.thescentofdeparture.com

Novinka: Parfémy vonící letištěm

Každý cestoval to zná – vystoupí z letadla, nadechne se a ucítí vůni „cizího kraje“... Tohoto zvyku se rozhodli využít tvůrci nové voňavky The Scent of Departure, která nabízí směsici odérů ze známých evropských letišť.

Čichejte, čichejte vzpomínku
Znáte to – někam letíte, dovolená uteče jako voda a pak vám nezbývá nic jiného, než zase sednout do letadla a navolit kurs Čechy. Ještě však než opustíte svoji dovolenkovou pevninu, měli byste se stavit v duty-free shopu (obchod, který bývá jen na letištích), kde je teď k mání žhavá novinka – toaletní voda The Scent of Departure. Jde o jedinečnou záležitost z dílny francouzských voňavkářů – Geralda Ghislaina a Magali Sénéqiuer, kteří se rozhodli stvořit kolekci vůní, které reprezentují různá evropská letiště.

magazin.cz
Co můžete čekat...
Ghislain a Sénéqiuer se ale soustředili jen na některá evropská města – Mnichov, Vídeň, Istanbul, Budapešť a Frankfurt. Tady je popis toho, co od voňavek vážící se k různým místům, můžete čekat...

Mnichov
Svěží květinová vůně, které dominují lilie. Znalec Mnichova si hned vybaví lenošivé letní dny někde v Englischer Garten... Tam mnoho místních tráví pikniky – podmanivá vůně zahrady a osvěžujícího ledového čaje. Dlouhé hovory a pohoda, která (jak se zdá) nikdy nekončí... To je voňavá vzpomínka, kterou si můžete vybavit, když jednou přivoníte k toaletní vodě Munich (Mnichov).

Vídeň
Je to jako procházka kolem Dunaje. Cítíte tisíc vůní – čerstvou mátu, posekanou trávu a vodní květiny... A pak romantická zastávka v některé z vídeňských cukráren, kde to voní vanilkou, likéry, čokoládou a kávou... Hmmmm...to všechno je namícháno i ve vídeňské verzi The Scent of Departure.

Istanbul
Město, kde se střetává Evropa s Asií... Istanbulský bazaar s vůní grapefruitu, bergamotu, růžového pepře, skořice a sladkého koření.... Tato intenzivní vůně vám na těle vydrží dlouho, předlouho... Jako kdybyste strávili celý den v Turecku.

magazin.cz

Budapešť
Hlavní město Maďarska je nazýváno „Perlou Dunaje“. Co je pro něj typické? Kořeněná vůně papriky, která nenechá nikoho chladným. Tuto toaletku doporučujeme spíše na večer, je velice intenzivní.

Frankfurt
V tomto městě voní jablka... Ve Frankfurtu je totiž místní specialitou jablečné víno. Proto není divu, že toto ovoce se stalo jednou ze základních ingrediencí parfému The Scent of Departure Frankfurt. Nejde však o žádnou „slaďárnu“, ale o velmi svěží vůni, kterou doplňuje aroma dřevin, symbolizující Frankfurtský „stadwald“ (městský les).

Voňavý cestopis do kapsy
Pokud máte chuť vyzkoušet tyto „toaletní vody pro cestovatele“ – 50 ml lahvička vás vyjde na 29 euro (necelých 700 Kč). Seženete ji, kde jinde, než v duty-free shopech na letištích měst, kterých se vůně týká. Tvůrci těchto voňavek uvažují, že svou voňavou kolekci rozšíří i o další letiště... Tak možná se dočkáme i Prahy..

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!