Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Kolumbijský exorcista léčí posedlé bizarním rituálem

Tajemný Bratr Hermes vymítá z lidí ďábla s pomocí země a ohně.

Zapomeňte na vymítání ďábla ze slavného hororu Exorcista. Když se v Kolumbii podíváte na posedlé chudáky pokryté bahnem a obklopené ohněm při rituálu, který vede mystický Bratr Hermes, zjistíte, že má celý výjev jen pramálo společného s jakýmkoliv tradičním náboženským nebo duchovní obřadem.

magazin.cz

V bahně a plamenech
Ale tyto bizarní scény spadají mezi součásti dvacetileté tradice exorcismu Bratra Hermese, který tvrdí, že rituál zbavuje lidi zlých duchů. Kolumbijský exorcista lidi nejprve oblékne do bílého roucha a pak je položí na zem do tvaru kříže mezi červené a žluté značkovací sloupky.

magazin.cz

Padesátiletý duchovní vůdce, jehož občanské jméno zní Hermes Cifuentes, účastníky rituálu rovněž potírá od hlavy až k patě černým bahnem a nutí je během obřadu stát v hlubokých dírách v zemi. Posedlí lidé tak musí projevit pevnou víru a činit při práci duchovního vůdce pokání tím, že leží v blátě obklopeni plameny.

magazin.cz

Slepá víra
Mnozí účastníci rituálu mají rovněž oči zakryté zčernalými obvazy a podél těla propletené zelené a bílé stuhy spojující dřevěné kříže. K dovršení bizarního výjevu ještě zbývá zmínit umístění svíček a ovoce kolem posedlého a vajíček na jeho hlavě. Teprve poté dojde ke správnému mystickému propojení s léčitelem, který následně provádí léčení nebo vymítání pečlivým přiložením svých rukou na tělo a hlavu člověka v náboženském transu.

magazin.cz

Zda Hermesovy metody skutečně přinášejí kýžené výsledky, je velmi těžké říci, ovšem exorcista asi musí dělat něco správně soudě podle vysoké poptávky po jeho službách. V jeho rezidenci v La Cumbre se každý týden vystřídá zhruba deset lidí, kteří si chodí pro radu, nebo si přímo žádají některé z ozdravných či vymítacích rituálů

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!