Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hollywood / foto: shutterstock

Nejkratší hollywoodská manželství

Ve svatební den lidé obvykle věří, že našli partnera na celý život a že je – jak zazní ve slibu – rozdělí pouze smrt. Ne vždy jsou si ovšem manželé souzeni, a některé svazky tak nemají dlouhého trvání.

Týž osud potkal i některé slavné osobnosti, např. Bradleyho Coopera, Eddieho Murphyho či Liz Taylorovou.

Eddie Murphy a Tracey Edmondsová – dva měsíce

Herec a komik Eddie Murphy a Tracey Edmondsová si řekli své ‚ano1. ledna 2008, a to na exotickém ostrově Bora Bora. Avšak po návratu do Spojených států pár oznámil, že svůj svazek neuzákoní. Edmondsová tehdy podotkla, že sňatek na jednom z ostrovů Francouzské Polynésie byl jen symbolický a že ona ani Murphy nepotřebují žádnou ceremonii, aby svůj svazek stvrdili. Nicméně dva týdny po návratu domů se ti dva rozešli.

Renée Zellwegerová a Kenny Chesney – čtyři měsíce

Britská herečka Renée Zellwegerová, představitelka spisovatelky Bridget Jonesové, byla krátce provdaná za country zpěváka Kennyho Chesneye. Poznali se v lednu 2005 na jisté benefiční akci na podporu obětem tsunami a ještě týž rok – v květnu – se vzali. Jen o čtyři měsíce později však oba umělci zažádali o anulování svazku.

Nicolas Cage a Lisa Marie Presleyová – čtyři měsíce

Herec Nicolas Cage je velkým fanouškem Elvise Presleyho, a to až do té míry, že se oženil s dcerou svého oblíbeného zpěváka. Cage a zpěvačka Lisa Marie Presleyová se vzali 10. srpna 2002 a již 25. listopadu téhož roku šli od sebe. Rozvod, který byl dokončen až 16. května 2004, tak trval déle než samotný svazek.

Bradley Cooper a Jennifer Espositová – pět měsíců

Nedlouho předtím, než známý hollywoodský donchuán Bradley Cooper získal hlavní roli ve filmu Pařba ve Vegas (The Hangover, 2009), byl krátce ženatý s herečkou Jennifer Espositovou. Svatba se konala v prosinci 2006 – dva měsíce po zasnoubení –, nicméně již v květnu následujícího roku herečka požádala o rozvod. „Zkrátka se tak stalo. Dobré na tom je, že jsme k tomu dospěli oba,“ okomentoval rozvod Cooper.

Elizabeth Taylorová a Conrad Hilton – 205 dnů

Liz Taylorové bylo osmnáct let, když se v květnu 1950 provdala za – o pět let staršího – Nicka Hiltona, dědice hotelového impéria. Svazek však neměl dlouhého trvání; po 205 dnech se manželé v lednu roku 1951 rozvedli, a to údajně kvůli Hiltonově krutosti a surovosti. Rozvod sice proběhl poměrně rychle – alespoň v porovnání s Cagem a Presleyovou –, avšak majetkové vyrovnání se táhlo několik měsíců.

Nejkratší hollywoodská manželství

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!