Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cestování / foto: shutterstock

Lockdown nás nezastaví - cestujte s knihami po celém světě

Současná koronavirová situace a stále přísnější opatření nás uzavřeli v bytech a domech. Vycestujte alespoň prostřednictvím dobrých knih a pojďte se podívat na ty, které rozhodně stojí za pozornost. 

Couchsurfing v Číně a dalších zemích

Víte, co je couchsurfing? Že ne? Dozvíte se to v několika publikacích z nakladatelství Kazda, které popisují hned několik zajímavých cest - po Číně, Íránu i Rusku. Autor Stephan Orth vás seznámí nejen se zajímavými místy, ale i s kulturou, lidmi a jejich domácnostmi. Zjistíte, jak jí, spí, žijí. Couchsurfing je úplně jiné cestování, než jak ho běžně známe.

Knihy o cestování

Cestování s legendami - Hanzelka a Zikmund

Klasiku mezi cestopisy představují dvě legendy - Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund. Patří mezi naše nejznámější cestovatele a také mezi jedny z prvních Čechů, kteří se odvážili do neznámých krajů a zemí. Jejich cestopisy dříve vycházely neoficiálně, samonákladem. Před pár lety se jich ale ujalo nakladatelství Jota a postupně je vydali v unikátní cestopisné sérii. Poslední knihou je publikace Sloni žijí do sta let

Cestovatelské zápisky

Pobřežní cesta Raynor Winnové

Patříte mezi milovníky Anglie? Chcete zažít Cornwall, Wells a další oblasti netradičním způsobem? Pak zkuste knihu Raynor Winnové - Pobřežní cesta, kde popisuje, jak s manželem, který se právě dozvěděl smrtelnou diagnózu, přišli o dům, domov a vše, co budovali. Místo smutku se vydali na stovky kilometrů dlouhou a náročnou cestu po anglickém pobřeží. 

Cestování

Cestopisů najdete na knižním trhu celou spoustu. Mezi ty nejlepší patří i knihy o horách a pouštích Reinholda Messenera. Oblíbenou je i stále ještě knižní novinka od herečky Terezy Ramby - DobroDruhům. Kterou z nich si vyberete?

 

Lockdown nás nezastaví - cestujte s knihami po celém světě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!