Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Podzimní četba / foto: shutterstock

Zachumlejte se pod deku a začtěte se do chytlavého příběhu

Podzimní a poté zimní večery přímo vybízí k zavrtání se do teplé deky s hrnkem čaje a především zajímavou knihou. Zde máte tipy na několik z nich.

První chyba – Sandie Jones

Oblíbená autorka Sandie Jones vyšla s novou knihou, která je stejně čtivá, napínavá a plná zvratů jako její předešlé. Hlavní postava Alice přišla v minulosti tragicky o manžela. Znovu se provdala a s novým mužem Nathanem a dvěma dcerami si žijí krásný život. Spolu vedou firmu, kterou se zemřelým manželem Alice založila, a vše vypadá snově. Ovšem jen do té doby, než začne Alice Nathana podezírat z nevěry. Také její nejlepší kamarádka se začíná chovat divně. Je Alice paranoidní, nebo podezírá svého manžela právem?
Knihu vydalo nakladatelství Cosmopolis v roce 2021 a zaujme asi primárně ženy.

Dámské čtení
Dámské čtení – Zdroj: Shutterstock.com

Šifra –Isabella Maldonado

Velice zajímavou knihou je novinka Šifra od portorické autorky Isabelly Maldonado. Jde rovněž o první díl nové série s agentkou Ninou Guerrerou. Nina je při běhání přepadena dvěma chlapíky. Jaké je však překvapení, když na ně vyštěkne, že je od FBI. Jeden si však přepadení nahrál a postoval na sociální sítě. Nina se tak nechtíc stává hvězdou internetu. Nikdo však netuší, jaká osoba video také náhodně zhlédla. Nina vyšetřuje smrt mladinké dívky, která byla toho času na útěku od pěstounů. Nezůstane pochopitelně u jedné oběti, pachatel navíc pro FBI vymýšlí zamotané šifry, aby jim stížil jeho odhalení. Navíc vrah v minulosti unesl a mučil Ninu ještě jako mladé děvče. Naštěstí se jí podařilo mu uprchnout. Jakmile pachatel zhlédl video, rozhodl se Nině za útěk mstít prostřednictvím vražd dívek s podobným osudem.
Knihu vydalo nakladatelství Metafora v roce 2021.

Dětské zoubky – Zoje Stage

Dětské zoubky od americké autorky Zoje Stage je napínavý příběh s neotřelým námětem. Připadá vám neuvěřitelné, že se matka může bát své sedmileté dcerky, která jinak vypadá jako andílek? Suzette se Hanny opravdu neskutečně bojí. Hanna nemluví, ovšem žádné vyšetření neprokáže fyziologický problém. Ve školce Hannu nechtějí, protože se chová k dětem i učitelům nevhodně. Suzette ji tedy učí doma, ale je ze své dcery vyčerpaná. Miluje ji a tak ráda by od ní uslyšela konečně nějaké to slůvko. Hanna se k Suzette chová drze, ale jakmile se doma objeví tatínek, kterého zbožňuje, je okamžitě hodnou holčičkou. Matka je pro ni vetřelec, kvůli které nemůže mít tatínka jen pro sebe. Rozhodne se tedy, že se matky nadobro zbaví.
Knihu vydalo nakladatelství Omega v roce 2019.

Napínavá četba
Napínavá četba – Zdroj: Shutterstock.com

Polovina tebe – Brit Bennett

Velice silný příběh napsala americká autorka Brit Bennett. Dvojčata Vignesova si budou vždy podobná jako vejce vejci. Vyrůstají do svých šestnácti let v černošské komunitě, ovšem potom se rozhodnou utéct. Tím okamžikem se pro ně vše mění. Uběhne spoustu let. Jedna sestra žije s dcerou v původním městečku, odkud se pokusila v minulosti utéct, druhá žije ve „světě bílých“, ovšem její muž o minulosti své manželky neví vůbec nic. Protnou se jejich životy ještě někdy? Či jejich dětí?
Knihu vydalo nakladatelství Ikar v roce 2021.


Zdroje:

https://www.databazeknih.cz/

https://www.knizniklub.cz/

Zachumlejte se pod deku a začtěte do chytlavého příběhu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!