Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pete Doherty / foto: Babyshambles.net

Pete sedí v base a píše memoáry

Který Pete? Přece Doherty, mediální narkoman číslo jedna, jehož boj s jehlou je možno sledovat takřka v přímém přenosu. Nyní si rocker usmyslel, že si na chvíli odpočine od hudby a napíše knihu.

A ne jen tak ledajakou, Pete Doherty se rozhodl vypsat se ze svého vztahu s modelkou Kate Moss a podělit se s fanoušky o svůj trudný osud známého rockera.

Doherty už má uzavřenou smlouvu s vydavatelstvím Cassell Illustrated a za zmínku rovněž stojí, že nepůjde o jeho literární prvotinu. Loni v létě debutoval knihou Collected Writings Of Pete Doherty, které se prodalo úctyhodných téměř jedenáct tisíc kusů. Dá se předpokládat, že o zápisky rockerovy s lehkou příměsí bulváru bude rovněž zájem.

Pete je pořád ještě velmi v kursu, i když toho času sedí za mřížemi, odpykávaje si trest za opakované porušení podmínky, kterou mu napařil soud. Důvod? Netřeba rozpitvávat, držení drog, dopravní přestupky atd, etc. Muzikant tráví čas v cele na samotce, kam ho vedení věznice přemístilo poté, co projevil strach z výhrůžek spoluvězňů, kterým dluží peníze. Za mřížemi mu zřejmě jeho slavný kukuč není nic platný.

Přivedlo ho vězení zpět k drogám?

Hovoří se rovněž o tom, že se Doherty v žaláři opět vrátil ke konzumaci heroinu, navzdory tomu, že zahájil metadonovou kůru. Zdá se ale, že je to pouze zbožné přání britského bulváru, aby měl o čem psát.

Sám Pete totiž ve svém dopise z vězení jasně píše, že se k tvrdým drogám nevrátil: "Zdar Jenny, zdravím tě z The Scrubs (název vězení, kde si Doherty momentálně odpykává trest – pozn. aut.). Řekni jim, že jsem čistej a odpočítávám dny, kdy zase budu moct svobodně koncertovat. Tvůj Pete D.“ Tolik dopis.

Pro upřesnění ještě dodejme, že Peterova bejvalka Kate Moss momentálně randí s dalším rockerem, kytaristou The Kills Jamie Hincem. Ale pozor, na rozdíl od chemického Peteho je Jamie známý svým odporem k drogám a veganstvím. Nicméně, Kate to asi nevadí, svatba je prý na spadnutí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 43