Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Katarína Knechtová / foto: Universal Music

Zpěvačka Pehy se koupe v krvi!

Režisérský veterán Juraj Jakubisko se pustil na dosud nezorané pole natáčení videoklipu a pořídil obrazový doprovod k písní Môj Bože kapely Peha.

magazin.cz
A proč zrovna Jakubisko? Inu, zmíněný track doprovodí jeho mnohokrát ohlašovaný a opět odsouvaný historický opus Bathory.

Skladba byla premiérově uvedena na udílení slovenských Slavíků a od té doby je to v tamních končinách poměrně slušný hit. Krom zpěvačky Kataríny Knechtové se na ni podílel skladatel Jan Jirásek, autor hudby k filmům Bolero, Kytice a právě Bathory.

A jak se ke Kataríně dostal samotný Jakubisko? „Potkal jsem se s ní úplně náhodou, zřejmě na nějaké společenské akci. Strávili jsme spolu několik hodin povídáním o životě hraběnky Bathoryové. Po čase se ozvala a přinesla tuhle píseň,“ objasnil režisér a dodal, že při skládání se Knechtová inspirovala středověkými náboženskými žalmy.

Katarína krvavá hraběnka
Katarína si v klipu zahrála i hlavní roli, navzdory faktu, že krvavou hraběnku ve filmu ztvárňuje herečka Anna Friel. Jinak byly ve videoklipu použity originální rekvizity z filmu, původní kostýmy a krom Jakubiska na něm pracovali i členové štábu. Katka si při natáčení užila svoje a nevyhnula se ani krvavé lázni.

Konečně neodloženo?
Film Bathory si dlouho odkládanou premiéru odbude na MFF v Karlových Varech 5. července. Při této příležitosti režisér Juraj Jakubisko převezme křišťálový globus za mimořádný přínos světové kinematografii.

Dodejme, že je i v jeho vlastním zájmu, aby se Bathory setkala s příznivým ohlasem, neboť za svůj minulý snímek Post Coitum to schytal snad ze všech stran, přičemž nahnilou třešinkou na hořkém dortu byla snaha Jakubiskovy choti Deany hnát k soudu všechny filmové novináře, kteří se dovolili o film otřít. Čím se provinili? Inu, odrazovali diváky od návštěvy kina a tím způsobili ušlý zisk.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 71