Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kopačky / foto: Bontonfilm

Kopačky od holky, největší problém lidstva

Jsou dárky, které vás pod stromečkem rozhodně nepotěší. Kupříkladu, když vám k Vánocům dá dívka kopačky.

Tedy, ne že by to při jiných příležitostech bylo příjemnější – kopačky nepotěší ani na Velikonoce, na Svátek práce a dokonce ani na Den matek (Stejně to není fér. Máte Den matek, Den otců... ale na ostatní příbuzenstvo se kašle. Není žádný Den neteří, Den bratranců z druhého kolene či Den pedofilních strýců Evženů.).

Dokonce ani ve všední den vás kopačky nenadchnou. A pokud jste slabší  povaha, může to s vámi pořádně zamávat. Stejně jako s hrdinou téhle komedie.

magazin.cz


Na Havaji je havaj

Svou dívkou odkopnutý ubožák řeší problém všemi možnými způsoby. Nejprve zahníváním, pak snahou přefiknout všechno, co se hýbe a nemá penis... a když ani to nijak nepomůže, tak se rozhodne vypadnout z místa, kde mu jeho přítelkyni všechno připomíná a vyrazí na Havaj.

Bohužel jeho ex-dívka dostala ten samý nápad. A co hůř, vyrazila tam i se svým novým milencem, slavným zpěvákem, jehož repertoár se skládá hlavě z písní o tom, jak si to s ní rozdává. Což neradi slyšíte i v běžné mluvě, natož pak zhudebněné a zpívané před nadšenými publikem.

Pokud měl hrdina předtím deprese, tak to nebylo nic proti tomu, jak to s ním mává teď. Jenže naštěstí je na obzoru krásná recepční a spousta podivných existencí, které se kolem havajského hotelu motají. A s nimi se mu možná podaří tyhle kopačky odkopnout.
 

magazin.cz

Mejdan hvězd
Tenhle film je pětihvězdičková seriálová slezina. Skoro každý, kdo se v něm objevuje, zabodoval či boduje v nějaké televizní sérii.

Scénář napsal a v hlavní roli svým penisem mává (vážně – tenhle pohled možná ženy ocení, ale devadesát šest procent pánského publika by ho klidně mohlo být ušetřeno) Jason Segel z How I met your Mother.

Kopačky mu ráda poskytla Kristen Bell alias Veronica Mars... a zlomené srdce se mu pokusí slepit Mila Kunis z That 70s show.

Kolem nich se ještě míhá Bill Hader ze Saturday Night Live a Jack McBrayer z 30 Rock. Prostě přímo lahůdkové obsazení.     

A o to víc zaskřípe mezi zuby fakt, že film není tak úplně povedený.

magazin.cz


Čtyřicetiletý superbad zbouchnutý panic

Kopačky jsou dalším filmem z garáže Judda Apatowa, který stojí za filmy 40 let panic, Zbouchnutá a Superbad. Všechno to byly bomby – Kopačky jsou spíš jen taková rozmočená petarda.

Herci jsou sympatičtí, okolí příjemné, hlášky a dialogy povětšinou zábavné (i když svíjet se smíchy asi nebudete), ale režisér neumí vtipy moc prodat a navíc snímku chybí nějaký příběh.

Film lavíruje mezi klasickou sympaticky vulgární komedií a skoro až dramatem o vztazích. Je sice odvážné, že se tvůrci pokusili natočit film nejednoznačně, bez vyloženě záporných postav a bez toho, že by bylo jasné, k čemu to směřuje... ale díky téhle civilnosti tomu chybí tah. Je vám tak nějak úplně jedno, jak to dopadne.

Děj poletuje jako zmačkaný papír od svačiny, podle toho, odkud právě zavane vítr. Nakonec to samozřejmě všechno nějak dopadne, ale bez toho, aniž by se o to hrdinové nějak zasloužili.

Ale i když jako celek film pokulhává, tak pořád se z tohohle bijáku dají vyzobat výborné fóry a úderné hlášky. Navíc je hlavní hrdina sympaťák, holky hezký a Havaj fajn, takže není nač si stěžovat.

Prostě musíte Kopačky brát jako odpoledne na pláži. Vykašlat se na děj a jen si užívat sluneční paprsky a hlášky. 

magazin.cz

Kopačky, Forgetting Sarah Marshall, USA 2008, režie: Nicholas Stoller, hrají: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Bill Hader, Jonah Hill

Hodnocení: 6/10
V kinech od: 19.6. 2008

Podívejte se na trailer:

 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 62