Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Přátelé / foto: NBC

Seriáloví Přátelé se vrátí ve filmu

Filmy ze seriálových předloh, zdá se, frčí. Po Sexu ve městě se na plátnech kin objeví i veleúspěšní Přátelé. A nebude to trvat ani příliš dlouho. Za pouhý rok a půl jsou tady, v plné sestavě…

Své role si podle britského deníku Daily Mail zopakují všichni hlavní hrdinové, tedy Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow i pánové Matthew Perry, Matt LeBlanc či David Schwimmer.

 

Podle zdroje z okolí herců je k návratu do starých rolí přesvědčil úspěch filmového zpracování Sexu ve městě. „Řekli si, proč ne, Přátelé by mohli být podobným hitem,“ uvádí zdroj a doplňuje: „Nejdůležitější je scénář a načasování. Jak Courteney, tak i Jennifer ale vlastní produkční společnosti, a tak by se mohli herci na těchto faktorech podílet.“

 

Není to ale jen jedna z mnoha povídaček? Vždyť spekulace o cestě oblíbené partičky na velká plátna se vynořují v pravidelných intervalech už od chvíle, kdy se v roce 2004 zavřela voda za posledním seriálovým dílem.

 

Jennifer změnila názor?

Jedna věc se ale od té doby změnila, připomínají insideři. Tehdy bylo nakloněno znovuobnovení staré party jen pět seriálových hrdinů a Jennifer Aniston se na to netvářila příliš přívětivě. Nyní už je to jinak a Aniston se údajně chce projektu zúčastnit.

 

„Jako největší hvězda Přátel Jennifer trochu závidí Sarah Jessice Parker, když vidí, jak uspěla s filmovým Sexem ve městě,“ poznamenal zdroj. S. J. Parker filmové zpracování seriálového hitu i produkovala. „Jennifer je proto nakloněna myšlence přenést Přátele do filmu. Ráda si zopakuje práci se stejným štábem, herci i producenty.“

 

Vybírají další zlatý důl

Už prý o tom nezávazně klábosila s Courteney Cox. Jakmile se dohodnou podrobnosti, filmu se staronovým obsazením už nic nebude stát v cestě. Nevyhoří to údajně ani na penězích. „Je zřejmé, že všechny nemůžete finančně uspokojit, ale nemyslím si, že by Přátelé požadovali závratné sumy za účast ve filmu.“

 

Sex ve městě, předobraz znovuobnovení Přátel, od premiéry vydělal přes 300 miliónů dolarů. Pro Přátele by bylo lákavé jeho úspěch napodobit, nebo ještě lépe – přebít. Takový zlatý důl překonal veškerá očekávání a insideři prohlašují, že Warner Bros nyní pročesává knihovnu televizních hitů, aby našel něco podobného, co by se dalo podobně zpeněžit.

 

Po seriálu spíše paběrkují

Od skončení seriálu Přátelé se jeho hvězdy tu s větším, tu s menším úspěchem probíjejí na scéně showbyznysu. Nejúspěšnější jsou nejspíše Matthew Perry, který se objevil třeba ve filmu Můj soused zabiják, a Jennifer Aniston, která hrála Rachel.

 

Ta se objevila v několika romantických komediích, ale hlavně zaujala manželstvím s Bradem Pittem. Po rozvodu v roce 2005 si prožila i románek s dalším hercem Vincem Vaughnem.

 

Courteney Cox, v seriálu poněkud neurotická Monika, je nyní vidět zejména v poměrně úspěšném televizním seriálu Dirt z prostředí bulvárních novin a časopisů. Hraje šéfredaktorku jednoho z nich.

 

Lisa Kudrow alias potřeštěná Phoebe, se mihla v několika filmech, stejně jako „Joey“ Matt LeBlanc. Ten navíc obstaral hlavní roli spin-offu Přátel jménem - Joye. David Schwimmer aka Ross zase spíše režíruje, než hraje.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 167