Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: mtv.com

Angelina Jolie vydělává nejvíc

Finančnímu žebříčku světových hereček podle listu Hollywood Reporter vévodí Angelina Jolie. Přesto však ženy stále nedosahují takových výdělků jako jejich mužští kolegové.

Třiatřicetiletá herečka kombinuje vážné role s akčními střílečkami, nedávno se však svěřila s myšlenkou, že by mohla herectví pověsit na hřebík a věnovat se péči o početnou rodinu, kterou má s partnerem Bradem Pittem.

 

Angelina si za film přijde až na osmimístnou sumu – například za roli ve snímku Wanted dostala 15 miliónů dolarů a za pokračování by mohla dostat ještě o pět miliónů více, přesto by rodina po jejím odchodu ze stříbrného plátna netrpěla nouzí. Slavný Brad Pitt vydělává také majlant.

 

Za Jolie je Julia Roberts. I když jednačtyřicetiletá kráska dlouho na stříbrném plátnu akcentovala, za roli ve snímku Duplicity, který se představí v kinech příští rok, si vydělal přes 15 miliónů. Je zřejmé, že pokud by se někdejší Prejty Woman vrátila na plnou frekvenci natáčení, měla by Angelina vážnou soupeřku.

 

Kde jsou Nicole a Halle?

Loni první Reese Witherspoon se letos propadla až na třetí příčku. Komediální hit Four Christmases, který vtrhl do kin minulý víkend, jí přinesl 14 miliónů. Na dalších pozicích žebříčku pak jsou Cameron Diaz, Katherine Heigl, Kate Hudson, Anne Hathaway a Jennifer Aniston, která si za komedii Marley a já přišla na 8 miliónů dolarů.

 

Kde jsou velké hvězdy jako Nicole Kidman či Halle Berry? Věřte, nebo ne, ale tyhle oskarové herečky si rozhodně nemohou říkat o velké peníze, už za film nedostanou někdejších deset miliónů a musejí se spokojit s nižším honorářem. Proto z top pozic vypadly.

 
A co chlapi?

Mezi herci zvítězil Will Smith, hvězda trháků Hancock a Já, legenda, který to dotáhl až na neuvěřitelných 25 miliónů dolarů za roli. Ovšem ceny ostatních hvězd se trochu propadly. „Nikdy jiný si tolik nevydělá, ceny šly dolů,“ citoval Hollywood Reporter jednoho z hereckých agentů.

 

Brad Pitt či Johnny Depp si mohou za roli říci něco mezi 15 a 20 milióny dolary, na Smítne tak hledí hodně zpovzdálí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 92