Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Chris Cornell / foto: Shutterstock

Chris Cornell jde ve stopách Pink Floyd

Víte, co se stane, smícháte-li v jednom kotlíku bývalého zpěváka Soundgarden, producenta Timbalanda a album The Wall? Maglajs? Nejspíš. Ale přesně tyhle ingredience se sešly při tvorbě alba Scream.

Byly doby, kdy byl Chris Cornell rockovou ikonou. Zpíval v ceněných grungeových (no dobře, moc to nesedí, ale jako obecnou charakteristiku si tenhle termín dopřejme) Soundgarden, s níž natočil několik ve své době docela zásadních desek, plných hřmotných a burácivých hymen. Black Hole Sun zmiňme aspoň za všechny.

Pak se Soundgarden rozpadli a Cornell se na čas stal frontmanem superkapely Audioslave – zbytek tvořili osiřelí Rage Against The Machine bez zpěváka De La Rochy – a ačkoliv se o řádnou extrapecku nejednalo, své fanoušky si formace našla.

I to už je minulostí, nyní se z druhdy neotesaně vyhlížející máničky Cornella stala zřejmě definitivně seriózní popová hvězda.

Konec drsňáka?

Pro svou chystanou sólovku si totiž vyhlédl producenta Timbalanda, tudíž je jasné, že drsné kytarové riffy si tentokrát vezmou dovolenou. Chris a Timbo se totiž podle pěvcových slov velmi masivně inspirovali epochálním albem The Wall od Pink Floyd, což sice zní šíleně, ale Cornell sebevědomě prohlašuje, že půjde o jeho dosud nejlepší práci.

Výsledek by měl být znám v březnu, ale upřímně řečeno, singlová vlaštovka pod názvem Scream příliš nepřesvědčila. To už byla lepší ústřední melodie You Know My Name k předposlední bondovce Casino Royale, kterou ovšem mnozí nemohou vystát.

Cornell se zatím na sólové dráze blýskl třikrát – debut Euphoria Morning ještě sklidil recenze docela slušné, ale dvojka Carry On už byla spíše odzívaná jako přepomádovaná a ušlechtilá nuda, kterou z bahna průměru nepozvedne ani Chrisův zpěv.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 61