Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
J. D. Fortune / foto: Shutterstock

Hvězdný houmlesák. Jak skončí idol na ulici?

Nahradil Michaela Hutchence a skončil na ulici. Osud jak z hollywoodského filmu, o to drastičtější, že v případě zpěváka J. D. Fortunea jde o čirou skutečnost.

Nomen omen – na J. D. Fortunea se před lety usmálo štěstí a dostal nabídku, kterou nebylo možno odmítnout. Ještě v roce 2005 tento chlapík z Kanady žil v autě na ulici, ale jednoho dne dostal spásný nápad zúčastnit se televizní reality show stanice CBS Rock Star: INXS, jejímž cílem bylo najít náhradníka Michaela Hutchence, zpěváka australské kapely INXS, který za podivných okolností v roce 1997 zemřel.

Fortune vyhrál a připojil se ke kapele. Natočili spolu jedno album Switch, které ale bůhvíjak neoslnilo, a vydali se na turné, aby nahrávku patřičně zpropagovali. Před několika dny ale zdrcený Fortune uvedl, že ho na letišti v Hongkongu kumpáni z kapely prakticky bez vysvětlení vyrazili.

„Zůstal jsem jako kůl v plotě, nemám nikoho. Posledních 23 měsíců jsem strávil s klukama z kapely, uvedl Fortune, aniž přesně uvedl, kdy byl vlastně z INXS vyhozen a proč.

Zpět tam, kde začal

Svou roli v tom mohou sehrát drogy – J. D. rád kokain a další mlsoty, ale to on popírá. Co prý byl v kapele, nebral ani ň. Každopádně dnes je zpěvák zpátky ve svém autě – všechny peníze, které si vydělal, vrazil do sólového alba The Death of a Motivational Speaker.

„Z ulice do nebes a zpátky na ulici, to jsem celý já,“ komentoval J. D. Fortune. Druhý tábor, tedy zbytek INXS, se k incidentu nijak nevyjádřil.

Kapela INXS vznikla v roce 1977 a největší úspěchy žala v 80. letech s hity jako Devil Inside, Need You Tonight, Tear Us Apart a podobně. Hlavním tahounem byl charismatický zpěvák Michael Hutchence, který tragicky zahynul v roce 1997.

Spekulovalo se, že se chtěl přiškrtit v rámci sexuálních hrátek a drobátko to přepískl. Kapela si našla náhradu v podobně bezdomovce Fortunea a jak to dopadlo jste právě dočetli.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 98