Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Megan Fox / foto: Shutterstock

Megan Fox. Pořádně žhavá mořská panna

Kdo dnes netočí filmy podle komiksů, jako by nebyl. Megan Fox si tohle pořekadlo zřejmě vzala k srdci, protože se objeví rovnou ve dvou adaptacích.

Dvaadvacetiletá chodící obálka mužských časopisů ráda běhá pod nohama obrovských robotů, letos se objeví v pokračování letního trháku Transformers. Tam bude ještě sekundovat Shiovi LaBeoufovi, ovšem ve snímku Fathom už bude za hlavní hvězdu.

Sexy mořská panna
U pobřeží San Diega se objevila loď Paradise, ačkoli podle záznamů zmizela už před deseti lety. Námořnictvo objeví na palubě malou dívku Aspen, která trpí ztrátou paměti. Ujme se ji jeden z vojáků a vychová jako vlastní. Aspen se časem projeví jako neobyčejně nadaná plavkyně, a vůbec se ve vodě cítí jako doma. Dostane se na Olympiádu, stane se mořskou bioložkou…

Ve skutečnosti totiž patří k rase vodních bytostí, které mají schopnost ovládat vodu a jsou spřízněny s mořskými tvory. O svém původu se dozví právě včas, aby se mohla postavit zlu, které číhá v hlubinách oceánu…

Útok na první signální
Komiksová série Fathom je dílem loni zesnulého kreslíře a příležitostného scénáristy Michaela Turnera, který ji vymyslel pro vydavatelství Top Cow. Turner se proslavil jako kreslíř skromně oblečených krasavic s velkorysými křivkami, do jeho portfolia patří i další polonahá superhrdinka Witchblade.

První řada o Aspen začala vycházet v roce 1998 a běžela čtyři roky, dokud u Turnera nediagnostikovali rakovinu. Fathom neoplývala nijak inteligentními scénáři, zato útočila na čtenáře ostrou kresbou a pohlednou hrdinkou, která vyměnila podprsenku a kalhotky za mořskou pěnu a pár šupin. Megan Fox tedy vypadá jako castingové bingo.

O filmové verzi se mluvilo již nějakou dobu, projekt lákal dokonce Jamese Camerona. Dnes režiséra neznáme, ale scénář napíše Jordan Mechner, tvůrce herní série Prince of Persia.

Voodo na divokém západě
V druhém snímku se Megan objeví po boku Joshe Brolina a Johna Malkoviche. Jonah Hex je temný western vycházející pod hlavičkou Vertiga (Sandman, Hellblazer…). Série nese název titulního hrdiny, účastníka americké občanské války, kde bojoval na straně Konfederace.

Jonah Hex (Brolin) je drsný a cynický „pistolník“ v mnohém podobný starým postavám Clinta Eastwooda, jeho ošklivě zjizvený obličej zase připomene batmanovského záporáka Two Face. Právě tomuhle týpkovi padne Megan do oka.

Ji i celý divoký západ bude muset ochránit před vyznavačem voodoo (Malkovich), který chce oživit armádu nemrtvých a osvobodit jih. Natáčení začíná v dubnu pod producentským dohledem Akivy Goldsmana.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 159