Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kultovní Simpsonovi míří k rekordu

Čtyřprstá rodinka nesleze z obrazovky ještě minimálně dva roky a překoná tak rekord dosud nejdéle vysílaného seriálu. 

Zatímco v Československu se cinkalo klíči, za mořem diváci usedali k prvním epizodám animovaného seriálu Simpsonovi. Je až neuvěřitelné, že Homer a jeho nejbližší jsou s námi už od roku 1989. A budou s námi i dál, minimálně do roku 2011.  

Televizní společnost Fox potvrdila, že s tvůrci podepsala smlouvu na další dvě sezóny. Matt Groening se tak do análů televizní historie zapíše jako duchovní otec vůbec nejdéle vysílaného seriálu. Zatím držel rekord pouze mezi animovanou tvorbou, který převzal po Flinstonech. Obě nové série budou mít již klasických dvaadvacet dílů, celkový počet epizod poté naroste na 493.

magazin.cz

V Americe momentálně běží dvacátá série, která měla být finální. Česká televize příliš nezaostává, každou neděli v sedm večer nám nabízí devatenáctou řadu. Za dobu vysílání si u nás Simpsonovi získali nesmírnou popularitu, hravě se mohou rovnat se Šmouly, jsou kultem v pravém slova smyslu. Jestli současné seriály ztrácí na atraktivitě kvůli dabingu, Simpsonovi jsou králi téhle disciplíny. 

O oblibě žlutých obyvatel Springfieldu svědčí i fakt, že když tuzemské nakladatelství vydalo komiks Simpsonovi, náklad zmizel z knihkupectvích rychleji, než stačil vychladnout, což je v naší komiksově rozvojové zemi velká vzácnost.

magazin.cz

Druhý seriál Matta Groeninga je podle mnohých ještě lepší – slavná Futurama má ostatně jen pět sezón, takže invence scénáristů nestačila opadnout. Všech pět sezón zakoupila televize Prima.

Futurama bude od 1. dubna jedním z vlajkových seriálů nově vznikající stanice Prima COOL.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 362