Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Reuters

Šokující výsledky pitvy Michaela Jacksona

Hrozný fyzický stav Michaela Jacksona, který zemřel minulý týden v 50 letech, odhalila pitva. Před smrtí byl opravdu hrozně vyhublý a v čase úmrtí neměl v žaludku žádné jídlo, jen různé léky.

Na bocích, stehnech a ramenech měl stopy po jehlách. Zřejmě šlo o injekce narkotických léků proti bolesti, které dostával třikrát denně už celá léta. Na různých částech těla měl jizvy po chirurgických zásazích. Jasně se dá identifikovat přinejmenším třináct různých kosmetických operací.

Jackson měřil 177 centimetrů, ale zhubl na pouhých 51 kilogramů. Trpěl zřejmě anorexií a ví se, že jedl jen jednou denně. Jak uvádí list The Sun, patologové v jeho žaludku nenašli žádné jídlo, jen částečně rozpuštěné léky, které si vzal ještě předtím, než mu injekce léků proti bolesti zastavila srdce.

Byl holohlavý
Jackson byl v podstatě holohlavý. Nosil paruku, pod níž bylo jen "jemné chmýří". Kromě toho měl několik zlomených žeber, ale k těmto zraněním došlo s největší pravděpodobností, když se ho lékaři snažili oživovat.

Totéž platí i o čtyřech stopách po injekcích v blízkosti srdce. Jednalo se zřejmě o stopy po injekcích adrenalinu, které mu lékaři dali ve snaze znovu nastartovat srdeční činnost.

Pitva také odhalila zatím nevysvětlené modřiny na jeho kolenou a holeních. Kromě toho měl oděrky na zádech, nejspíše po nedávném pádu. Jeho kdysi přitažlivá tvář byla zbrázděná jizvami po plastických operacích. Hřbet nosu zmizel a pravá část nosu se částečně zdeformovala.

Budou zděšeni
"Michaelova rodina bude zděšená, až zjistí, v jak hrozném stavu byl. Kost a kůže, vlasy mu vypadaly a před smrtí nejedl nic než léky. Po celém těle má stopy po jehlách a znetvoření v důsledku kosmetických oprací ukazuje, že se jeho stav zhoršoval už celá léta. Jeho lékaři a různí pomahači jen přihlíželi, zatímco on se ničil. Někdo za to zaplatí," řekl Jacksonův osobní lékař Conrad Murray.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 357