Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Inglorious Basterds / foto: Shutterstock

Brad Pitt chce nacistické skalpy

Co neminout tento měsíc v kinech?

Plastoví vojáčci z masa a kostí

magazin.cz
Příběh hraček pokračuje i po druhém dílu Transformerů. Jejich mateřská společnost Hasbro prodala filmařům také licenci na G. I. Joe, což jsou pajduláci, se kterými řádí/řádil skoro každý američánek. Čeští kluci si na G. I. Joe taky šáhli a ti méně šťastní si alespoň pamatují reklamy, ve kterých figurky s ostrými bradami hláškují nebo používají různé vychytávky, jako je vodní pistole na zádech.

Jejich živé představitele si pak mohli prohlédnout v Praze, kde se natáčela velká automobilová honička. Produkce tenkrát jasně naznačila, co si myslí o městské hromadné dopravě, ačkoli originální podtitul nezní The Rise of Cobra 11. Příběh filmu kombinuje mytologii původních hraček, animovaných seriálů a komiksů. Což znamená, že samotný scénář není příliš důležitý, ale všechno tu sviští (rakety), vybuchuje (auta), tváří se hranatě (Channing Tatum) nebo vyzařuje sex-appeal (Sienna Miller). A podle prvních ohlasů má film geniálně blbý dabing.


G. I. JOE, G. I. Joe: The Rise of Cobra, režie: Stephen Sommers, hrají: Channing Tatum, Marlon Wayans, Sienna Miller, Dennis Quaid, Ray Park, USA, 2009, 118 minut

V kinech od 13. 08. 2009

Trrailer:

Důchodce s hlavou v oblacích

magazin.cz
Militaristický měsíc narušují chlapíci ze studia Pixar. Na každou novou pixarovku se čeká hodně dlouho a napjatě. Na tomhle by se nic nezměnilo, ani kdyby Vzhůru do oblak měl být animák o důchodci, který touží létat. Což je vlastně tentokrát pravda. Trailery nicméně naznačily, že půjde o něco akčnější podívanou a dočkáme se i prvků z knih Arthura Conana Doyla a podobných dobrodružství o ztracených světech.

Snímek otevíral festival v Cannes, kde slavil úspěch. I doma ho kritici předčasně pasovali na nejlepší film letošního roku (společně s hororem Stáhni mě do pekla, kde vypadávají zubní protézy a mrtvoly zvrací do úst jiného člověka… zkrátka poctivé řemeslo).

Vzhůru do oblak, Up, režie: Pete Docter, hrají: Christopher Plummer, Edward Asner, Delroy Lindo, USA, 2009, 96 minut

V kinech od 20. 08. 2009

Trailer:


Zabili Kennyho, pancharti!

magazin.cz
Quentin Tarantino si splnil sen a konečně natočil film z druhé světové války. Scénář prý začal psát ještě před Kill Bill, tak se uvidí, jestli ho vypiloval k dokonalosti nebo zahladil přitažlivé křivky. Projekt se nerodil snadno. Tarantino dlouho nevěděl, jak příběh zakončit, musel přeobsadit vytipované herce (takže o barety přišli Simon Pegg nebo Adam Sandler) a jiní mu na place málem uhořeli (Eli Roth bude točit dál… co naděláme).

Kombinace válečného filmu a spaghetti westernu nakonec vznikla, takže Brad Pitt vede vojenskou jednotku, jejíž členové si dali za úkol likvidovat nacisty tak efektně, aby mezi nimi rozsévali strach a paniku (a skalpování je celkem dobrý způsob). Zlatým hřebem do nacistické rakve má být akce v pařížském biografu, kde se bude promítat německý propagandistický epos. A které se mají zúčastnit šéfové Třetí říše… Netuší, že stejnou událost chce ke své pomstě za smrt blízkých využít i jedna mladá dívka. Ze dvou geniálních plánů může být jeden katastrofální neúspěch.


HANEBNÝ PANCHARTI, Inglorious Basterds, režie: Quentin Tarantino, hrají: Brad Pitt, Melanie Laurent, Eli Roth, Christoph Waltz, USA/Německo, 2009, 153 minut

V kinech od 27. 08. 2009

Trailer:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 47