Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Hollywood Classic Entertainment

Filmové premiéry do konce roku 2011

Přehled filmových novinek, které byste do konce roku neměli propásnout.

Ať už si o amerických adaptacích klasických děl myslíme, co chceme, je třeba podotknout, že TŘI MUŠKETÝŘI pod režijní taktovkou Paula W. S. Andersona (Horizont události, série Resident Evil) zaujmou, když už ne věrností předloze, tak minimálně svým spádem a rychlou akcí ve stylu Pirátů z Karibiku. V blockbusteru se v hlavních rolích mušketýrů objeví relativně neokoukané tváře (Matthew Mcfadyen, Ray Stevenson, Luke Evans, Logan Lerman), ale také celá plejáda veleznámých herců (Orlando Bloom, Milla Jovovich, Christoph Waltz, Mads Mikkelsen). Premiéra: 20. října.

magazin.cz


Katastrofický film Stevena Sodenbergha (Traffic – Nadvláda gangů, trilogie Dannyho parťáci) s názvem NÁKAZA se zaobírá hrůzným virem, který se mezi lidmi přenáší nejrůznějším způsobem a rychle způsobuje nejen celosvětovou epidemii, ale také všudypřítomnou paniku. Filmu s ambicemi donutit nás běžně nosit roušky přes obličej dominuje konstantní výraz Matta Damona a v dalších rolích se objevují i Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Jude Law, či Lawrence Fishburne. Premiéra: 20. října.

magazin.cz


Pod titulem DLUH se skrývá slibně vyhlížející film o trojici válečných hrdinů, kteří v šedesátých letech vypátrali a zabili nacistického zločince. Po mnoha letech však zjišťují, že jejich oběť stále žije. Jelikož je v sázce jejich image hrdinů, musejí si pospíšit a i přes pokročilý věk dávný úkol dokončit. Vážná variace na nedávný snímek Red má skvělé obsazení v „mladé“ (Jessica Chastain, Sam Worthington, Marton Csokas) a ještě lepší ve „staré“ partě (Helen Mirren, Ciarán Hinds, Tom Wilkinson). Premiéra: 27. října.

magazin.cz


TINTINOVA DOBRODRUŽSTVÍ, jak už název napovídá, jsou dalším pokusem o celovečerní animovanou adaptaci známé komiksové a knižní série o mladém investigativním reportérovi Tintinovi a jeho věrném psovi Filutovi. Režie prvního dílu připravované trilogie inspirovaného příběhy Krab se zlatými klepety, Tajemství jednorožce a Poklad Rudého Rackhama se ujme Steven Spielberg. Další díl bude zase plně v režii Petera Jacksona (Pán Prstenů, Hobit), který se ostatně podílel i na prvním dílu. Premiéra: 27. října.

magazin.cz


Obstojnou zábavu slibuje akční krimikomedie MISTROVSKÝ PLÁN, ve které se ředitel hotelu snaží zachránit své úspory tím, že se vloupá do apartmá jednoho ze svých hostů, podvodníka toho času vězněného ve svém hotelovém pokoji a hlídaného agenty FBI. Pokud jméno režiséra Bretta Ratnera (Červený drak, X-Men: Poslední vzdor) nenavozuje jistotu taškařice, tak první položky hereckého obsazení určitě: Ben Stiller, Eddie Murphy, Alan Alda nebo Matthew Broderick. Premiéra: 10. listopadu.

magazin.cz


Neotřele působící OCELOVÁ PĚST nám představuje sci-fi příběh z blízké budoucnosti, kdy klasickému lidskému boxu odzvonilo a zápasy jsou pořádány výhradně pomocí obrovských robotů. „Trénováním“ těchto boxerských robotů si přivydělává i bývalý životem unavený boxer v podání Hugha Jackmana. Snímek, který to v kinech díky svému námětu nebude mít vůbec lehké, režíroval Shawn Levy (nový Růžový panter, Noc v muzeu 1 a 2). Premiéra: 10. listopadu.

magazin.cz


TWILIGHT SÁGA: ROZBŘESK – 1. ČÁST je fanynkami Stmívání netrpělivě očekávaný další díl adaptací knižní série, který byl po vzoru posledního dílu Harryho Pottera rozdělen na dvě části. Sledujeme v něm osudy Belly, jež se provdá za upíra Edwarda, a čekají spolu potomka, který ovšem bude podle všech statistik také upírem. Obě části režíruje Bill Condon a hlavní role opět obsadí Kristen Stewart, Robert Pattinson a Taylor Lautner. Premiéra: 17. listopadu.

magazin.cz


Pro mnohé (včetně mě) je jedním z nejočekávanějších filmových projektů letošního podzimu VÁLKA BOHŮ, který slibuje určité napravení reputace snímků s mýtickou tématikou, kterou nedávno pošramotil nemastný neslaný Souboj Titánů. Děj se bude soustředit na kruté válečné tažení krále Hyperiona proti řeckým královstvím. Jeho cílem je bájný Areův luk Epirus, který dokáže vysvobodit Titány z hlubin Tartaru. Na pomoc bezmocným obyvatelům pustošených zemí přichází hrdina Theseus. Hereckému obsazení vévodí Mickey Rourke (Sin City – město hříchu, Wrestler), Henry Cavill (seriál Tudorovci, Hvězdný prach) a Freida Pinto (Milionář z chatrče, Zrození Planety opic) a o téměř uměleckou vizuální stránku se postaral indický vizionářský režisér Tarsem Singh (Cela, Pád). Premiéra: 24. listopadu.

magazin.cz


Před Vánoci se také dočkáme dalšího ztřeštěného dobrodružství z království Za sedmero horami, jehož hlavním protagonistou se po již nadobro vytěženém Shrekovi stává KOCOUR V BOTÁCH. Tento spin-off režíroval Chris Miller (Shrek Třetí), který se však více věnuje dabingu animovaných postav (série Madagaskar). Děj Kocoura v botách předchází jeho setkání se Shrekem a Oslíkem a hlas postavě ve filmu propůjčí nejen Antonio Banderas, ale i Salma Hayek, Zach Galifianakis, Billy Bob Thornton a epizodně dokonce i režisér Guilermo del Toro. Naši diváci si však toho příliš neužijí, neboť film bude u nás uveden téměř výhradně s českým dabingem. Premiéra: 1. prosince.

magazin.cz


Agent Ethan Hunt se vrací už počtvrté ve filmu MISSION: IMPOSSIBLE – GHOST PROTOCOL. Ani tentokrát to nebude mít snadné, protože organizace IMF je nařčena z bombového útoku na ruský Kreml a agent Hunt musí bez zdrojů od IMF sestavit nový tým, za jehož pomoci by organizaci očistil. Snímek slibující množství akce režíroval zcela netypický Brad Bird (Užasňákovi, Ratatouille) a mezi herci uvidíme kromě nezbytného Toma Cruise i Simona Pegga (Star Trek, Paul) a Michaela Nyqvista (trilogie Millennium). Premiéra: 15. prosince.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1