Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Důvody, proč se věnovat sexu

Že sex neslouží pouze k plození potomstva, ale také k potěšení, to už jistě zjistil každý, kdo se erotickým hrátkám oddává.

Z lékařského a psychologického hlediska najdeme hned několik důvodů, proč se věnovat sexuálním hrátkám. Při nedostatku sexu lidé prokazatelně dříve pociťují příznaky stárnutí a dříve také umírají. Objevit se mohou také zdravotní a psychické potíže.

 

Sex pro emocionální a mentální zdraví

Podle lékařů se u lidí, kteří sexuálně abstinují, často objevují pocity úzkosti, jsou paranoidní nebo trpí depresemi. Odborníci také doporučují sex lidem trpícím lehkými depresemi. Pohlavní styk pak působí jako lék. Dojde totiž k uvolnění endorfinů. Tyto látky dokáží odstranit stres a navozují příjemné pocity.

 

Sex místo kosmetiky

Ženy by se měly spíše věnovat sexu, než aby seděly u zrcadla a pečovaly o svou pleť pomocí drahých kosmetických prostředků. Během pohlavního styku dojde k produkci hormonu estrogenu, díky němuž už nebudete potřebovat žádné výrobky kosmetických firem. Estrogen totiž udržuje lesklé, pevné a zdravé vlasy, dále pak jemnou pokožku.

Při sexu se také pěkně zapotíme, čímž vlastně vyčistíme póry v kůži. Zároveň se výrazně sníží riziko vzniku dermatitidy. Pravidelným sexem můžete docílit vzhledu rozzářené pleti.

magazin.cz

 

Pravidelným sexem k dlouhověkosti

Deset let prováděli irští lékaři výzkum s tisíci muži středního věku a došli k závěru, že pravidelný sex prodlužuje život. Muži ve stejném věku jako testovaní respondenti, kteří si ale sex tak často neužívali, umírali dříve, než ti, kteří se sexuálním hrátkám naplno oddávali.

 

Sex místo posilování

Pokud při sexu vystřídáte více poloh, posilujete svaly celého těla. A znáte nějakou příjemnější formu posilování než je sex?

Při erotických hrátkách zároveň spálíte až 200 kalorií a zhubnete lépe, než kdybyste drželi diety. Stejný počet kalorií jako při sexu spálíte také při patnácti minutovém běhu. Vyberte si tedy sami příjemnější činnost.

 

Sexem k přitažlivosti

Je dokázáno, že lidé, kteří se sexu rádi a často oddávají, jsou pro své okolí více atraktivní než sexuální abstinenti. Jak je to možné? U sexuálně aktivních jedinců totiž dochází k větší produkci feromonů, tedy látek, které přitahují osoby opačného pohlaví.

magazin.cz

 

Sex posiluje smysly

Pohlavní styk výrazně posiluje citlivost všech našich smyslů, zejména však čichu. Po každém orgasmu se totiž v těle uvolní hormon zvaný prolaktin, který mimo jiné dokáže zlepšit vývoj olfaktorických buněk v našem mozku. Všemi smysly pak vnímáme mnohem citlivěji než jindy.

 

 

Sexem proti bolesti

Lékařské studie dokazují, že sex je nejlepším lékem proti bolesti. Erotické hrátky podle některých výzkumů dokonce utiší bolest lépe než valium. Před orgasmem se zvýší hladina hormonu oxytocinu v našem těle až pětkrát. Po samotném vyvrcholení dojde k uvolnění endorfinů, které s sebou přináší příjemné pocity.

 

Sexem proti rýmě a alergiím

Pokud trpíte alergiemi, astmatem, nebo vás trápí třeba jenom obyčejná rýma, jako lép dobře poslouží právě sex. Je dokázáno, že při pohlavním styku zmizí příznaky astmatu, rýmy nebo alergie.

 

Zdravé srdce díky sexu

Při sexu se v ženském těle uvolní hormon estrogen. Právě ten dokáže srdce chránit a působit zároveň jako prevence vzniku Alzheimerovy choroby. Pokud se sexu oddáváte pravidelně, upravujete také hladinu cholesterolu v krvi a vyhnete se infarktu. Pravidelný sex také posiluje krevní oběh.

 

magazin.cz

 

Sexem proti nespavosti

Pokud máte problémy s nespavostí, každý večer nezapomeňte na sex! Během pohlavního styku se do těla vyloučí hormony, které vás zaručeně uspí.

 

Sex posiluje imunitu

Podle odborných studií se stačí již dvakrát týdně věnovat sexu, abyste posílili svůj imunitní systém. Ve vašem těle se totiž zvýší hladina imunoglobulinu A až o třicet procent, což právě vede k posílení imunity. Chřipka nebo nachlazení se vám pak vyhnou.

 

Sex v boji proti rakovině

Pánové, kteří si sex užívají minimálně dvacetkrát za měsíc, snižují až o čtrnáct procent riziko vzniku rakoviny prostaty. Pokud muž ejakuluje více než dvacetkrát za měsíc, riziko vzniku rakoviny prostaty se sníží o 33 procent.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5