Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sex po ránu / foto: shutterstock

Ideální začátek dne? Sex!

Říká se, že ráno dělá den. A co takhle začít den sexem? Proč? Ranní sex vám hned zlepší náladu, zároveň vám posílí imunitu a dodá energii. Jaké další výhody přináší?

Erotickým hrátkám se většina lidí věnuje hlavně večer. Existuje ale hned několik důvodů, proč zůstat ráno s partnerem v posteli o trochu déle a věnovat se sexu.

Energie

Ráno po probuzení nám zpravidla chybí energie. Právě proto si mnoho lidí neumí představit ráno bez šálku silné kávy. Kromě té vás však zaručeně probere a postaví na nohy také sex. To za zkoušku stojí, ne?

Dobrá nálada

Ranní sex vám také zvedne náladu! Během milostných hrátek a zejména po dosažení orgasmu dochází totiž k vyplavování hormonu oxytocinu, který je známý pod označením hormon štěstí nebo hormon dobré nálady. A s dobrou náladou a úsměvem na rtech se den hned začíná lépe. I když musíte jít třeba do práce.

Posílení imunitního systému

O tom, že sex prospívá našemu zdraví, není pochyb. Dokáže třeba snížit riziko vzniku srdečních chorob a chronických onemocnění. A ranní sex vám navíc posílí imunitu. To se hodí nejenom v období zvýšeného výskytu chřipek a nachlazení.

Šťastní partneři po ranním milování
Šťastní partneři po ranním milování

Šťastné a spokojené partnerské soužití

Pravidelný sex je úzce spojen se šťastným a spokojeným vztahem mezi partnery. Pokud se z partnerského soužití vytratí společné intimní chvilky, zpravidla to začne mezi partnery skřípat. Ranním sexem můžete tomuto problému předejít. Erotické hrátky vás ráno příjemně naladí, budete na svůj protějšek během dne myslet a těšit se zároveň na další společný sex.

Pro krásu

Zejména ženy ocení pozitivní účinky sexu na stav pokožky. Ta se prokrvuje, rozjasní a bude odolnější vůči projevům stárnutí.


Proti stresu

Chcete se zbavit stresu? Začněte den sexem! Již zmiňovaný hormon štěstí oxytocin eliminuje působení stresu na člověka. Ta proč si sex neužít hned ráno?

 

 

Ideální začátek dne? Sex!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!