Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Milenecký vztah / foto: shutterstock

Jak poznat, že žijete ve fungujícím svazku

Asi každý by chtěl žít ve fungujícím a spokojeném vztahu. Podle čeho se to pozná?

Pozná se naplněný partnerský vztah podle skvělého sexu, nebo podle toho, kolik má partner zrovna finančních prostředků na účtu? V žádném případě. Toto nejsou ani z poloviny znaky šťastného partnerství. Kdy se tedy jedná o pevný a stabilní vztah?

1) Vždycky se těšíte, až přijdete domů 

To je první znak toho, že máte opravdu spokojený vztah. Těšení se jeden na druhého je totiž strašně důležité. 

Zamilovaný pár
Zamilovaný pár – Zdroj: Shutterstock.com

2) Cítíte jistotu a bezpečí – vůni domova

Pokud se s partnerem cítíme v bezpečí, není ani pochyb o tom, že máte harmonický a spokojený vztah. Dokážete si totiž společně vytvořit vůni domova.

3) Sdílení radostí i problémů 

Ke spokojenému vztahu nepatří jenom sdílení všech radostí a úspěchů, co se vám podařily. Jde i o to umět si s partnerem sednout a promluvit o svých problémech. Tohle je klíčem ke šťastnému vztahu - prožívat všechno společně. 

4) Nestydíte se před partnerem

Ačkoliv se to zdá jako banalita, tohle je právě jednou z nejdůležitějších věcí, jak poznáte, že jste s partnerem šťastná. Před člověkem, kterého milujete, se totiž nemáte důvod stydět, protože jak už jsem řekla, ve spokojeném vztahu se vše sdílí. 

Vzájemné porozumění
Vzájemné porozumění – Zdroj: Shutterstock.com

5) Důvěřujete si navzájem 

Důvěra je jedním z nejdůležitějších pilířů, bez kterých nelze stavět a budovat vztah. Možná vám to bude znít jako klišé, ale opravdu to tak je. 

6) Nasloucháte si

Naslouchání je opravdu věcí, která by měla být ve zdravém vztahu doslova samozřejmostí. Už jen to, že můžete o svých problémech mluvit nahlas a vědomí, že někdo vám naslouchá, je úžasný pocit.

7) Pomáháte si

Už jste někdy zažili ve vztahu problém? To asi každý. Vzpomeňte si ale, jak se v danou chvíli váš partner zachoval. Jestliže se s vámi pokusil řešit problémy a hledal cestu, jak z nich ven, můžete si být jistá, že právě tohle je ten pravý partner pro vás.

 

Zdroj: 

Fungující manželství? Tohle v něm denně pociťujete! (prozeny.cz)

Jak poznat, že žijete ve fungujícím svazku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!