Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Velké srdce / foto: Pexels.com

Erotické pomůcky ničí vztah. Nebo ne?

Snad každý touží po vztahu, který bude šlapat jako švýcarské hodinky. V reálném životě se ale člověk nevyhne občasnému mráčku. Mohou být oním problémem erotické pomůcky?

Každý má na používání erotických pomůcek ve vztahu jiný názor. Někteří je používají pro zpestření sexuálního života, jiní v nich hledají spásu, pokud se objeví postelové problémy. Pak existují i zastánci toho, že pomůcky do vztahu nepatří a že by si s partnerem měli v sexu vystačit za každé situace sami. Který tábor má pravdu? Mohou hračky ve vztahu pomáhat, nebo spíše škodí?

Určitě není dobré mít doma schovanou nějakou erotickou hračku, o které partner neví. Když ji náhodou objeví, může to vyvolat zbytečné otázky a hádky. Pokud už ji máte nebo si ji chcete pořídit, partner by o tom měl vědět. Co je ale důležitější, měli byste mu také vysvětlit, proč ji máte. Stejně tak není dobré přijít domů s erotickou pomůckou, aniž byste o podobných věcech s partnerem nikdy nemluvili. Přinejlepším koupíte hračku, kterou nebude chtít používat a která vám pak bude zbytečně ležet doma, přinejhorším opět vyvoláte zbytečnou hádku. 

ZAJÍMAVOST: Podle průzkumu na Yoo.cz, kterého se zúčastnilo 732 lidí, je představa masturbace s partnerem lákavá pro 74 % žen a 85 % mužů. Zhruba 40 % všech uvedlo, že je tato aktivita skvělá hlavně s erotickými pomůckami. Přečtěte si článek o společné masturbaci a zjistěte, jak ji udělat co nejzábavnější a nejpříjemnější.

 

Masturbátor ani vibrátor vás nenahradí

Na erotické pomůcky žárlit nemusíte. Živou osobu nedokáží nahradit, ani kdyby byly vyrobené ze sebelepšího realistického materiálu. Sex totiž není jen o samotném orgasmu, ale především o společné cestě k němu. Bez lidského tepla, vzájemných něžností a partnerových reakcí to prostě nikdy nebude úplně ono.

Pokud partner přijde domů s masturbátorem, neznamená to automaticky, že mu nestačíte a že vás chce nahradit. Třeba má jen větší apetit a masturbací uvolňuje “napětí v kalhotách”, což zvyšuje jeho šanci na delší výdrž při sexu s vámi. Hračka mu také umožňuje prožít orgasmus ve chvíli, kdy vy nemůžete (např. během nemoci, při menstruaci nebo když jste na služební cestě). 

Když si žena pořídí vibrátor, může to negativně zapůsobit na sebevědomí muže podobně jako kdyby si on pořídil umělou vaginu. Je ale potřeba si uvědomit, že ženy často potřebují k dosažení orgasmu delší čas nebo intenzivnější stimulaci, a vibrátor je v tomto skvělý pomocník. Buď jej žena použije přímo při sexu ke stimulaci klitorisu, nebo si s ním pohraje poté, co už partner nemůže. A proč se bránit vibračnímu pomocníkovi, který jí dopomůže k uspokojení a lepšímu naladění na další sexuální hrátky?

ZAJÍMAVOST: Podle dalšího průzkumu na Yoo.cz, kterého se zúčastnilo 3 409 lidí (2 504 žen, 905 mužů), by chtělo častěji dosahovat orgasmu při sexu asi 33,5 % žen. 76,9 % žen pomáhá k dosažení orgasmu manuální stimulace klitorisu a více než třetině žen (35 %) zvýší pravděpodobnost dosažení orgasmu používání erotických pomůcek.

 

Mohou tedy erotické pomůcky zničit vztah?

Jako se vším ve vztahu je to především o dobré komunikaci. Pokud s partnerem nebudete mluvit o svých touhách, může erotická pomůcka vyvolat spoustu otázek a pochybností a narušit důvěru v sílu vztahu. Jestliže ale budete dobře znát svoje touhy a intimní problémy, budete k sobě upřímní a vždy si vysvětlíte, proč a jak chcete danou hračku vyzkoušet, tak zničení vztahu nehrozí, ba spíše naopak. 

Erotické pomůcky mohou být skvělým nástrojem pro oživení sexuálního života, zintenzivnění prožitků a utužení vašeho spojení na intimní úrovni. Navíc jsou vhodným pomocníkem při řešení některých sexuálních problémů, což může povzbudit mysl i sebevědomí a vést k větší chuti na sex. Například vakuová pumpa či erekční kroužek vám mohou pomoci při problémech s erekcí, používáním venušiných kuliček posílíte oslabené svaly pánevního dna a erotický nábytek zase uleví vašim bolavým kloubům. 

Hračky vám tedy mohou pomoci k větší spokojenosti v sexuálním životě, což se pozitivně propíše na celkové spokojenosti ve vztahu. Dávejte si ale pozor na to, abyste se nedostali do bodu, kdy erotickou hračku začnete upřednostňovat před partnerem nebo jí partnera přímo nahradíte.

TIP: Přesvědčte se o důležitosti komunikace v intimní rovině ve článku Schopnost vyjádřit své sexuální touhy zvyšuje šanci na orgasmus.

Erotické pomůcky ničí vztah. Nebo ne?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!