Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sexy žena / foto: shutterstock

3 důvody, proč ženy podvádí. V čem ženu udržovat spokojenou?

Že muži podvádí až příliš často? To je možná statistiky prokázané, ale nikde se nepíše o tom, že by žena nepodváděla také. Bohužel i v případě zástupkyň něžného pohlaví to může dojít až do bodu, kdy se „přelétne” k někomu jinému.

Dlouhodobá nespokojenost ve vztahu jako nejčastější důvod

Nevěra u žen velmi často vychází z několika oblastí, ve kterých je dlouhodobě nespokojená. Jednou z nich je vztah obecně a nespokojenost z něj plynoucí. Pokud je muž manipulátorem, je emocionálně nedostupný, negativně reaguje na změny, ke kterým ve vztahu dochází, nebo se staví odtažitě ke všemu, co žena vymyslí (a to včetně intimností), žena hledá někoho, kdo lépe vyhoví jejím požadavkům a potřebám.

Nespokojený vztah
Nespokojený vztah – Zdroj: Shutterstock.com

Pokud se žena z těchto důvodů rozhodne pro nevěru, většinou nevěra nekončí pouze podváděním, ale i rozchodem a následně nově vzniklým vztahem.

Sexuální frustrace může hrát také velkou roli

I když to mužům mnohdy nepřijde, i ženy mají své sexuální touhy a potřeby. A pakliže se z důvodu nedostatku sexu cítí zbytečně ve stresu a v napětí, hledají, jak se tohoto pocitu zbavit. A jen málokterá se rozhodne pro vlastní sebeuspokojování, když se může najít někdo jiný, kdo do intimních chvil půjde společně s ní tuze rád.

Sexuální nespokojenost ve vztahu
Sexuální nespokojenost ve vztahu – Zdroj: Shutterstock.com

Velmi často jsou ženy k nevěře plynoucí ze sexuální frustrace nakloněny proto, že věří, že to povede k záchraně jejich manželství.

A někdy je to opravdu jen úlet

Ne vždycky je však nevěra ze strany žen opodstatněná nějakou dlouhodobou nespokojeností nebo nedostatkem něčeho ve vztahu. Přijdou situace, ve kterých je podvádění opravdu pouze úletem a mají na něj vliv takzvané situační faktory. Sem spadá sex z přemíry alkoholu, sólo dovolená nebo pracovní večírek, který se „trochu zvrtne”.

Samozřejmě ať už za sexuálním vyvrcholením stálo cokoliv, respektive jakýkoli faktor, stále je to zodpovědnost ženy a nic ji neomlouvá – ani omámení alkoholem či čímkoliv jiným. A v případě, že dojde k „provalení” je nutné, aby se neházela vina na někoho či něco a převzala se plná zodpovědnost.

 
Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/zena-vztahy-a-sex-nejcastejsi-duvody-proc-zeny-podvadeji-40399904

3 důvody, proč ženy podvádí. V čem ženu udržovat spokojenou?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!