Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nevěra / foto: shutterstock

Průzkum nevěry Čechů, kdo podvádí více?

Nevěra je porušením důvěry ve vztahu a notorický zabiják vztahů. O nevěře se hodně mluví, hodně píše, ale těžce se studuje, protože kdo by chtěl přiznávat, že podvádí?

Přesto se vědci a průzkumníci snaží tento fenomén popsat a zjistit, kdo vlastně podvádí více (muži nebo ženy) a popsat i důvody a motivace, proč k nevěře dochází?

Nevěra

V nedávné studii vědci prokázali, že podvádění je zřídkakdy jednoduchou záležitostí. Existuje mnoho důvodů, proč lidé podvádějí, a vzorce jsou složitější, než naznačují běžné stereotypy.

Průzkum, provedený americkými výzkumníky, specializujícími se na vztahy a sex, zahrnoval 495 lidí, kteří se pohybovali na internetových seznamkách nebo jiných platformách s tématy vztahy, láska, sex.

Účastníci, kteří přiznali, že ve svém vztahu podváděli, odpovídali i na otázku, která nás zajímá asi nejvíce: „Proč jste to udělali?“

Analýza odhalila osm klíčových důvodů:

  • · hněv
  • · sebeúcta
  • · nedostatek lásky
  • · žádné závazky
  • · potřeba rozmanitosti
  • · zanedbávání potřeb
  • · sexuální touhy
  • · situace nebo okolnosti

Jak jsou na tom ale Češi a Češky?

Obecně se má za to, že se muži dopouštějí nevěry častěji než ženy, ale ani ženy v této disciplíně nezaostávají a umí to stejně dobře jako muži.

Vášnivá chvilka

Výzkum, který byl proveden neziskovou organizací Rozkoš bez rizika, které se zúčastnilo přes 1800 respondentů z České republiky, ukázal, že ženy přiznaly nevěru ve vztahu ve 44 %, zatímco muži „jen“ ve 39 %.

Průzkum také odhalil, že 81 % dotazovaných nevěru odsuzuje, ale 42 % si ji dopřává na pravidelné bázi a 65 % by svého partnera nebo partnerku podvedlo, kdyby měli jistotou, že nedojde k jejich odhalení!

Jak jsme zmínili výše, k nevěře vedou rozličné důvody a ne málokdy k tomu dojde v alkoholovém opojení na párty s dlouholetým kamarádem nebo kamarádkou, nebo firemním večírku s kolegou či kolegyní. Jestli chcete, aby vaše nevěra zůstala skrytá a anonymní, je dobré využít služeb holek na privátech. Holek na sex je v ČR přes 1 200 a najít je můžete například na webu dobryprivat.cz, kde si můžete najít a domluvit sex i s pornohvězdou, koho by ta představa nevzrušila?

K tomuto článku není otevřena diskuze