Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Palec nahoru / foto: Shutterstock

Nejpohlednější muži jsou… zase ne Češi

Deset tisíc žen a mužů z 12 zemí volilo největší krasavce planety. Ne přímo osoby, ale národ. Kde jich je nejvíc? Tipněte si. Bohužel, Česko to není…

Vyhráli Italové, ti jsou považováni za pozemské superhezouny. Za nimi se umístili chlapíci ze Spojených států, Ruska a Brazílie.

 

Dotazování proběhlo v říjnu ve dvanácti zemích – Austrálii, Brazílii, Číně, Francii, Kanadě, Řecku, Malajsii, Rusku, Španělsku, Jižní Africe, Spojených státech a  Velké Británii. Je zajímavé, že Italové vyhráli, i když jejich země do průzkumu vůbec nebyla zahrnuta.

 
O vlasech to není

Mezinárodní průzkum odpověděl také na otázky, co musí muž splňovat, aby byl označen za pohledného. A věřte tomu, nebo ne, na první pozici není mládí, bujná hříva či svaly, ale jednoduše dobrá hygiena. Ta nyní vévodí požadavkům, za ní pak je sebedůvěra, péče o zevnějšek a „zářivý úsměv“.

 

Vlasy, či jejich nedostatek, mají podle všeho jen malý dopad na to, jak respondenti mužské kouzlo. Pouze jedno procento z nich prohlásilo, že bohatá kštice je pro pohledného muže nezbytná. To dává poměrně velkou šanci do budoucna plešatícím chlapům: není třeba zoufat!

 

Také stárnutí není podle průzkumu hendikepem. Až šedesát procent dotázaných odvětilo, že řada mužů stárne jako víno. „Velká porce soudí, že muži jsou s věkem stále lepší a lepší. To je hodně dobrá zpráva pro mnohé z nás,“ uvedl mluvčí firmy, která výzkum prováděla.

 
Jiný kraj, jiný mrav

V jednotlivých zemích pak byly jemné nuance ve výsledcích. Ve Španělsku například muži soudí, že musejí mít svaly, aby u žen uspěli, což však španělské dívky a ženy nepotvrdily. To řecké ženy si zase potrpí na to, aby muži vypadali hodně „macho“.

 

Britské, francouzské a australské ženy zase sázejí na přirozený a široký úsměv, zatímco tamní muži si naopak nemyslí, že by jim zrovna tohle pomohlo jakkoliv zvýšit šance na úspěch u dam.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 630