Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Jak nepokazit hned první rande I.

Přijít na schůzku v nejlepším oblečení, s hlavou od kadeřníka nebo pozvat dámu do nejdražší restaurace, to ještě neznamená, že bude vaše mise úspěšná. I drobné chyby mohou znamenat, že podruhé už se zřejmě nesetkáte...

Muži i ženy se většinou na schůzku s někým, na kom jim obzvláště záleží, pečlivě připravují. Ženy většinou těsně před vysněným rendez-vous pracují na svém zevnějšku, muži zase přemýšlejí, čím dámu svého srdce potěšit a kam ji pozvat.

Sebelepší příprava však vám může být marná, když se hned na první schůzce neovládnete a dopustíte se klasických chyb, které druhou osobu ve většině případů naprosto odradí.

Místo panáků zůstat raději ve střehu
Jak jinak chcete poznat, že naproti vám sedí ta pravá osoba pro partnerský vztah. Rozhodně si uchovejte alespoň takovou míru střízlivosti, aby se vám podařilo co nejlépe poznávat váš protějšek.

Pánové by se pak mohli divit, kam zmizela ta báječná ženská, se kterou večer popíjeli tequilu, dámy by zase možná marně vzpomínaly, jak se ocitli na zadním sedadle jeho auta v poněkud nepatřičné poloze...

Nehledáte přece terapeuta
Jistě, při návštěvě psychologa, maminky nebo nejlepší kamarádky či kamaráda si nemůžete nechat nic pro sebe. Naopak – tyto všechny osoby budou nejšťastnější, když se jim se všemi svými bolístkami svěříte.

Na rande si ale starosti nenoste, typický samec se jen vyděsí, co by jej čekalo při dalších schůzkách, typická samička zase zavětří nějaké nevyřešené problémy z minulosti či skryté komplexy. A tak snad působit nechcete. Raději využijte první schůzku pro poznávání toho druhého.

Celý život samá zklamání, bude tato schůzka zase jedním z nich?
Své celoživotní eskapády a peripetie při hledání vhodného protějšku si také nechte pro sebe. Jistě, najít tu svou pravou polovičku není nic snadného. Osoba na druhém konci stolku v kavárně, kde jste se sešli, na tom může být docela stejně.

Ale přesto o svých neúspěších v partnerských vztazích, bývalých partnerech, dětech a rozvodech na chvíli pomlčte. Všichni chceme mít na chvíli pocit, že od nynějška „bude přece všechno zase dobré“.

Hlavně toho druhého nevyděste
Ať už byl z vás iniciativní kdokoliv, na schůzce by měl být poměr sil už vyrovnaný. Takže nejen žádné svěřování, ale také žádný nátlak, ani cokoliv, co by mohlo druhému dát najevo, že „vy s ním propříště již počítáte“.

Tvařte se přátelsky, chovejte se mile a sympaticky, ale stále si uchovávejte určitý odstup. Na prvním rande si ještě nemusíte se vzlykotem padnout kolem krku s nadšeným: „Konečně jsem se našli!“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 57