Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Sportovci souloží! Jejich kondomy ucpaly odpady

Víte kolik kondomů spotřebují sportovci na olympiádách?

Tisíce kondomů spláchnutých do záchodů ucpávají kanalizaci v indickém městě Nové Dillí, kde probíhají Hry britského společenství. Organizátoři to ale vidí spíš jako dobré znamení.

Organizace Her britského společenství měla velké nedostatky, kvůli nimž se dokonce uvažovalo, že by se sportovní událost měla zrušit. Zatím poslední problém představuje záplava kondomů, které sportovci spláchli do záchodů během prvního týdne her.

"Na druhou stranu to ale ukazuje, že sportovci kondomy užívají, a to je velmi pozitivní zpráva. Atleti se chovají odpovědně," řekl reportérům Reuters prezident Federace Her britského společenství Mike Fennell.

Pořadatelé do sportovní vesničky dodali zdarma 8 000 antikoncepčních pomůcek a zdá se, že toto množství možná ani nebude stačit. Jeden z organizátorů ve čtvrtek prohlásil, že si soutěžící už vyžádali více než polovinu zásob.

Kondomy frčí od Barcelony
Rozdávání kondomů na sportovních událostech začalo v roce 1992 na olympijských hrách v Barceloně.

Nápad se rychle ujal a rychle se z něj stala tradice. Na olympiádě v Sydney atleti spotřebovali všech 70 000 kondomů a bylo nutné rychle dodat dalších 20 000 kousků.

V roce 2004 v Aténách byly zásoby kondomů více než zdvojnásobeny a soutěžící jich měli k dispozici 130 000.

To je zatím rekord, protože na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008 a na zimní olympiádě ve Vancouveru v únoru se kondomů rozdalo "jen" 100 000 kusů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 15