Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Pánové! Poznáte, kdy jste pod pantoflem?

Udělejte si vlastní test.

Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají. Jakmile je ale v hrsti nebo spíše pod pantoflem, začíná martýrium, které dříve či později pozná každý. Jak zjistíte, že už jste v tom?

Musíte se dovolovat
Zavolají vám kamarádi, jestli byste s nimi nešli koukat na fotbal a přitom se samozřejmě pořádně neopili. Namísto toho, abyste rovnou vyrazili, si už připravujete argumenty, kterými budete chtít své plány obhájit před partnerkou. Ta vám je možná i povolí, i když se u toho bude tvářit všelijak. A když později dorazíte domů, narazíte na její pás cudnosti.

Už si nepamatujete, jaké to je mít kamarády

Zřejmě ještě máte vzpomínky na to, jaké to bylo, když jste ještě měli opravdové kamarády. Ty vzpomínky jsou ale stále mlhavější a pomalu se z nich stává sen. Možná byste se s přáteli rádi znovu setkali, jenže pak si uvědomíte, že partnerka vás s nimi dokázala rozhádat a řekla, že s takovými se stýkat zkrátka nebudete.

Používáte „my“, když mluvíte o sobě

Ať už mluvíte o sebeosobnější věci, použijete slovíčko „my“ namísto logického „já“. Prostě už nevíte, jaké to je být osobností, která je zodpovědná sama za sebe. Jde také o to, že všechno děláte společně.

Vždycky platíte
Platíte úplně za cokoliv. Když jdete do restaurace i když vyrazíte do obchodů. Už si ani nejste jistí, zda partnerka vůbec vlastní něco jako peněženku nebo bankovní účet. Nikdy totiž nenavrhla, že by útratu zaplatila sama. Dokázala si však založit několik kreditních karet na vaše jméno a s ledovým klidem tvrdí, že dluh je váš problém.

Problémy s babiččiným pohřbem

Partnerka se ukázala být velmi necitlivou, když se naštvala ve chvíli, kdy jste ji požádali, zda by nebylo možné vynechat páteční filmový večer, protože musíte na babiččin pohřeb. Nebude s vámi mluvit čtyři týdny, když ji požádáte o to, aby šla s vámi. A další čtyři týdny za to, když ji požádáte, aby si nebrala tu černou koženou minisukni.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 24