Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Můžu tě svázat?

Když už v sexu nevíte co, můžete zkusit bondáž – svázání partnera jemu i vám příjemným způsobem, přičemž fantazii se meze nekladou.

Bondáž je tu pro všechny, kterým je příjemná myšlenka znehybnění a tím pádem vydání se do rukou partnera. Je pro všechny, které láká bezmocnost a vzrušuje je představa všeho, co s nimi partner může provádět, zatímco oni se nemohou vzpouzet. Přináší spoustu nového vzrušení ani ne tak, po fyzické, ale hlavně psychické stránce. Do milování je totiž díky bondáži zahrnuto mnoho nových prožitků a pocitů, které může navozovat nemožnost ovládání svého těla, úplné odevzdání se tomu druhému, strach a zároveň těšení se na to, co se bude dít, zatímco on může jen bezmocně přihlížet.
Pozor ale, nechtějte zaměnit bondáž s další sexuální praktikou a to sado-masochismem. Mezi nimi je totiž podstatný rozdíl, ten největší hlavně v tom, že při sado-masochismu (SM) jde převážně o to cítit bolest – a o tu při bondáži nejde.

magazin.cz

 

Jak začít a co použít?

V první řadě je třeba zdůraznit, abyste bondáž prováděli pouze s člověkem, kterému důvěřujete, a s nímž si stanovíte hranice, kam až jste ochotni zajít. Nejoblíbenější způsob spoutání jsou provazy, šátky, kravaty apod. s hladkým povrchem, který neodírá kůži a který jde snadno rozvázat. Kdo by také neznal milování s připoutáním rukou k posteli ocelovými pouty (při delším používání ovšem jsou nevyhovující). Ti odvážnější mohou zakoupit pouta kožená, poutací kazajky či vaky, mnozí si ovšem vystačí s obyčejnými dámskými punčochami, obinadly, šátky či pásky od županu. Při tzv. japonské bondáži můžete spotřebovat dokonce několik desítek metrů provazu. „Znehybnit“ můžete i ústa použitím šátku či lepicí pásky a oči (zde lepicí páska není na místě, málokdo si asi přeje depilaci obočí).

 

Jakou roli budete hrát?

Být aktivní, či pasivní? Co je lepší? Na to je jednoduchá odpověď, dělejte to, co je vašemu srdci a potřebám bližší, většinou si ovšem partneři role vyměňují, aby se vzájemně necítili v nevýhodě a měli stejné prožitky a zážitky. Na aktivním z obou partnerů je v podstatě „více práce“. Musí vymyslet scénář a to, jaké pomůcky vybere a hlavně jak je použije. Vybírá také způsob dráždění – dráždění prsty, masáž, hlazení apod. Vše je ovšem nejlépe dopředu domluvit, aby partner v pasivní roli nebyl překvapen například horkým voskem ze zapálené svíčky či kostkami ledu. Nezapomeňte si také domluvit určitá gesta, kterými partnerovi naznačíte, že se vám něco nelíbí, či naopak líbí a to tak, abyste tato gesta mohli použít i v znehybněné poloze a například se zavázanými ústy.

magazin.cz

 

Pravidla bondáže

Než přistoupíte k samotné bondáži, nezapomeňte na následující pravidla:

1) Bondáž nesmí bolet.

2) Spoutaného partnera nenechávejte samotného.

3) Domluvte si meze, za které nechcete dojít a již zmiňovaná gesta.

4) Při svazování nezapomínejte na krevní oběh a pod uzly nechte nejméně tolik místa, abyste pod ně mohli strčit prst. Pouta nesmí tlačit.

5) Dělejte jen věci příjemné oběma partnerům, nikoho nenuťte do věcí, které on sám nechce.

 

Pro někoho je bondáž příjemným osvěžením a praktikou, bez které si sexuální život nedovede ani představit, pro někoho představuje nepříjemnou a nepřípustnou věc a jiný ji může považovat třeba i za zvrhlost. A tak dělejme jenom to, co je nám příjemné a co nám působí radost. Každý ať si najde svůj způsob a cestu, jak mít z milování intenzivní pocity, ať už je přináší bondáž nebo jiné praktiky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3