Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Muž vyrábí mýdlo ze svého tuku

Americký kadeřník, vizážista a herec Orestes de la Paz se rozhodl, že spojí příjemné s užitečným. A výsledkem je jeho nový byznys – mýdlo z lidského tuku.

Když se špíček promění v kostku mýdla

Všechno se stalo v moment, když byl Orestes de la Paz poprvé na liposukci. Tehdy mu vrtala hlavou myšlenka, jak by mohl tuk (kterého se tak rád zbavil) přetvořit v něco dalšího, užitečnějšího. Vzpomněl si, jak se kdysi ve škole učil, že se tuk využívá k výrobě mýdel. Bingo! Tohle bylo přesně to ono, co chtěl: „Mýdlo mi přišlo jako dobrý nápad. Tím spíš, že jsem si uvědomil, že tuk využiji k očistě hned nadvakrát. Za prvé jsem ho vypreparoval z těla, čímž jsem se očistil. A za druhé, když z tuku vyrobím mýdlo, bude sloužit ke každodenní hygieně,“ vysvětluje de la Paz.

magazin.cz

 

Tělo živočišné produkty lépe přijímá

Ve své podstatě šel tomuto bláznivému nápadu na ruku i současný trend. Není tajemstvím, že některé dražší kosmetické produkty obsahují živočišné přísady, které mají původ v lidském těle, například placentu, sperma, kmenové buňky... Výhodou těchto produktů je, že lidský organizmus je dobře přijímá a navíc ho nezatěžují, jako například kosmetika, která obsahuje rafinované složky, jež jsou vyráběny z ropy.

 

Po mytí kůže jako samet...

Orestés de la Paz své mýdlo považuje za umělecké dílo, protože kromě svého  nápadu mu prý věnoval část svého vlastního těla i duše. Z jeho „tukových zásob“, které ho ještě donedávna štvaly, údajně vyrobil dvacet kousků exkluzivního mýdla. Jeho cena je více než přemrštěná, jediný dílek stojí tisíc dolarů, tedy pro Čecháčka necelých 20 000 korun. Aby nalákal případné kupce, spojil se de la Paz s muzeem Miami Frost Museum, kde pro návštěvníky pořádá zvláštní prezentaci svého produktu. „Většina z nich si mýdlo užívá. Mám dvě verze mýdel – s vůní levandule nebo tee tree. Obě jsou skvělé, protože nevysušují pokožku. Ta bývá měkká a svěží i několik hodin po umytí,“ chvástá se de la Paz.

magazin.cz

 

Jen pro otrlejší

Pravdou je, že je ale spousta těch, které mýdlo s lidským tukem příliš nevoní. Orestés de la Paz se proto snaží zuby nehty získat pro svůj produkt co největší reklamu. Nedávno prý oslovil zpěvačku Lady Gaga, která má šokování doslova v popisu práce, a nabídl jí, zda si nechce jeho výrobek otestovat. Zpěvačka mu zatím neodpověděla. Otázkou je, jestli se po zhlédnutí videa vůbec ozve. Vynálezce mýdla z „lidských zdrojů“ tam totiž dopodrobna zaznamenal celý proces výroby svého produktu, včetně záběrů z liposukce. Zkrátka ať má toto mýdlo jakýkoliv dobrý záměr, faktem je, že je jenom pro otrlejší a bohatší lidi.

Making Soap from Orestes De La Paz on Vimeo.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!