Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Kam za dobrým jídlem a pitím

S naším týmem jsme se rozhodli otestovat různé gastronomické portály, které mají usnadnit hledání dobrých podniků na internetu. Zpočátku se to zdálo jako poměrně lehký úkol...

Testovací otázka: Hledám restauraci, zn.: mám hlad!

Podobná situace už asi potkala každého z nás: máte chuť vyrazit za dobrým jídlem či pitím, ale oblíbená restaurace má obsazeno. Nebo jste zrovna na cestách a nemáte po ruce nikoho, kdo by vám z místních podniků doporučil ten pravý. Říkáte si: „nevadí, zkusím to na internetu“. Tam ale najdete nepřeberné množství různých portálů, které navozují zdání, že vám při výběru restaurace poradí a pomohou. Jenže pak zjistíte, že se za většinou z nich skrývá pouhý výčet podniků různé kvality a úrovně, což vám vaší situaci naopak nijak neulehčí. Nakonec vám nezbývá než to prostě s jedním z nich zkusit, najdete si kontakt na restauraci v okolí, a protože to nejde jinak, vytočíte číslo restaurace a… ozve se: „je nám líto, ale volané číslo neexistuje“. Informace z vámi vybraného portálu totiž – stejně jako na většině těch ostatních – nebyly aktualizované a restaurace buď změnila číslo, nebo již vůbec neexistuje. A jste v koncích. Nebo lépe: zpět na začátku! A tak začal náš test gastronomických portálů…

magazin.cz

 

Začínáme s testem!

Začali jsme tedy pátrat po nějakém spolehlivém portálu, který by naše gastronomické dilema vyřešil. Stanovili jsme si nelehký cíl: nalézt místo, kde budou veškeré potřebné informace o restauracích, z profilu podniku budeme mít jasnou představu o tom, jak restaurace vypadá a co nabízí. Dalším důležitým kritériem byla možnost přímo z portálu do daného podniku rezervovat – požadavek téměř nemožný. Nakonec jsme ale k našemu údivu objevili zcela nový portál prémiového online rezervačního systému Restu a podrobili jej našemu testu.

magazin.cz

 

Nečekaný výsledek: Do restaurace jednoduše, rychle, spolehlivě…a ještě za odměnu?

Výsledek byl překvapivý: na www.restu.cz najdete vždy aktuální profily stovek prověřených restaurací z celé České republiky, doplněné bohatou fotogalerií a přehledem speciálních nabídek a akcí, které restaurace aktuálně pořádá. Velkým překvapením pro nás byla také možnost vybrat si restauraci dle hodnocení hostů, kteří ji již navštívili a také možnost podnik sami ohodnotit. Takovou službu jsme se do našeho výčtu požadavků ani neodvážili zakomponovat, proto nás do detailů propracovaný systém hodnocení naprosto nadchnul.

magazin.cz

 

O to větší překvapení na nás čekalo, když jsme se chtěli na portál přihlásit. Po registraci jsme obratem obdrželi 50 Kč na náš Restu účet a světe div se, po vyplnění profilu nám na účet přistálo hned dalších 50 Kč. Věrnostní systém se nám tedy začal poměrně dost zamlouvat a to jsme ještě ani netušili, že za každou provedenou rezervaci přes www.restu.cz obdržíme v rámci tohoto věrnostního systému odměnu v hodnotě 30 Kč. Začalo nás tak zajímat, co s nastřádanými odměnami? Z předchozích zkušeností s internetovými věrnostními programy v nás rostly obavy, aby se nejednalo jen o nějaké fiktivní peníze, či body, jejichž využití je takřka k ničemu. Do Restu jsme si tedy zavolali. Příjemná operátorka informační linky nás ale ujistila, že naše úspory můžeme využít k nákupu poukázek například do našeho oblíbeného podniku, což nám doslova vyrazilo dech: rezervuji a ještě dostanu peníze? Na českém internetovém trhu – nebezpečně lákavá kombinace!

 

V tuto chvíli jsme již nechali testování testováním a každý z nás rychle vyplňoval svůj vlastní Restu profil. Ti ambicióznější si už hledali své oblíbené restaurace a pročítali nejrůznější hodnocení s vidinou toho, jak všem vykřičí do světa svůj názor na kvalitu jídel i úroveň obsluhy.  Restu se totiž ukázal být něčím více než jen gastronomickým portálem, nabízí svým uživatelům i možnost stát se Restu recenzentem. Po návštěvě podniku se tak o své gastronomické zážitky můžete podělit s ostatními. Stejně tak, až budete hledat vhodnou restauraci, vám hodnocení ostatních uživatelů výrazně ušetří práci i čas.

magazin.cz

 

Gastronomický průvodce nejen do kapsy

Celkovým výsledkem testu bylo, že nás Restu opravdu ohromil. Nejrychlejší cesta za dobrým jídlem a pitím tak vede právě přes www.restu.cz. Nejen že zde naleznete stovky prověřených restaurací z celé České republiky, ale můžete sledovat i jejich hodnocení. Restu vám vytrhne trn z paty, když nevíte, kam na jídlo, když potřebujete šéfovi udělat rychlou rezervaci, nebo když si chcete vychutnat hezkou chvilku se svými blízkými. Že nejste příznivci vysedávání před monitorem? Nevadí, Restu vám již brzy nabídne možnost provádět rezervace i z vašich chytrých telefonů či tabletů. Svého gastronomického průvodce tak budete moci mít stále při ruce.

 

Naše hodnocení 

*****

Počet restaurací ****
Informace, profily restaurací *****
Rezervace *****
Možnost hodnocení *****
Věrnostní systém *****
Zákaznický servis *****

 

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!