Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Bylinkové hubnutí

Kdo by se nechtěl zbavit přebytečných kil bez zdravotních komplikací. Dnes je sice k dostání celá řada prostředků na hubnutí, ne vždy se však jedná o zcela bezpečná preparáty.

Přímo hubnoucí směs bylinek představuje kombinace maliníku, ostružníku a olše. Posledně zmiňovaná olše dokáže dobře zabránit ukládání tuků v těle. Shodit přebytečná kila pomůže také kukuřice setá nebo rostlinka zvaná maté. Ta je údajně tím nejlepším pomocníkem při hubnutí. Zbavuje nás totiž pocitu hladu a je schopná rozkládat nadměrné množství tuků v játrech. Dále dokáže odstranit tuky z podkožní tkáně a střev. Ukládání tuků může zamezit speciálně připravený extrakt z ananasu, hroznového vína a mořských řas. Tato tinktura také tělo odvodňuje, a tak nás zbavuje kil navíc.

 

magazin.cz

 

K detoxikaci organismu je vhodný jalovec či vřes. Odborníci na výživu doporučují tělo detoxikovat hlavně po dlouhé zimě, kdy je v organismu přítomna celá řada škodlivých a zdraví ohrožujících látek. Při hubnutí potřebné detoxikaci vám dobře poslouží třeba medvědí česnek. Ten má výborné antibakteriální účinky, působí také proti tvorbě plísní. Kromě toho pomáhá odstranit celulitidu i zabránit její tvorbě, dále obnovuje střevní mikroflóru.

Při hubnutí nesmíme zapomínat i na regeneraci organismu. Pro tu se výborně hodí například len, pýr nebo dub. Použít můžete také zelený jíl.

S nadváhou je většinou spojena zvýšená hladina cholesterolu v krvi. Boj s cholesterolem je součástí snad každého hubnoucího procesu. S cholesterolem snadno zatočí speciální tinktura z východoasijské houby s názvem šii-take. V tomto případě můžete také využít účinky jalovce, který kromě toho, že snižuje hladinu cholesterolu v krvi, dokáže podpořit trávení a podílí se na správném fungování žlučníku.

 

magazin.cz

 

Bylinou vhodnou pro hubnutí je také leuzea, známá také pod názvem maralí kořen. Pomocí něho se v těle snižuje hladina cukrů i tuků v krevním oběhu. Do organismu se také uvolňují antioxidanty, které zabraňují vzniku některých druhů rakoviny.

Správné hubnutí se neobejde bez pravidelného pohybu a sportu. Nesmíme ovšem tělo zvyklé na klid a lenošení přemáhat nadměrnou fyzickou aktivitou a námahou. Pokud jste dlouhou dobu nesportovali či se pravidelně nehýbali a chcete se tomu začít věnovat, je vhodné užívat tinkturu z bělotrnu nebo borovice. Tak můžete udržet ve zdravém stavu svaly, kosti či chrupavky. Borovice pomáhá v těle zajistit optimální hladinu vápníku a dalších látek. Pokud chcete podpořit fyzickou aktivitu, sáhněte po rehmanii, jmelí, lopuchu či rakytníku.

Abyste při hubnutí docílili skvělých výsledků, nezapomínejte na svou psychiku. Psychická pohoda je v tomto případě důležitá, i když se vám to nemusí zdát podstatné. Lidé držící diety totiž velmi často procházejí duševními změnami. Psychické zdraví vám pomůže udržet třeba vrba úzkolistá, lípa nebo třezalka tečkovaná. Dobrou náladu vám zajistí také bělotrn.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!